Παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισαν οι ΥπΕΞ της ΕΕ

Παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισαν οι ΥπΕΞ της ΕΕ Facebook Twitter
EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO
0

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέτειναν επισήμως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2016 την ισχύ των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, σύμφωνα με επίσημες πηγές στο Λουξεμβούργο, που επικαλείται το ΑΠΕ. 

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις, που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για τον ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας, έχουν πλήξει τους τομείς των τραπεζών, της άμυνας και του πετρελαίου, εμποδίζοντας τη χρηματοδότηση στις ευρωπαϊκές αγορές. Πριν την παράταση έληγαν στο τέλος Ιουλίου. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της μηνιαίας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ότι οι κυρώσεις παρατάθηκαν «έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ».

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ενέκριναν επισήμως την έναρξη της ναυτικής επιχείρησης κατά των διακινητών μεταναστών στη Μεσόγειο, η οποία σε πρώτο χρόνο θα περιορισθεί στην ενισχυμένη παρακολούθηση των παράνομων δικτύων, ανακοίνωσε Ευρωπαία εκπρόσωπος. Η ανάπτυξη των πρώτων πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται σε μία εβδομάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM