Επίθεση στην Μέρκελ από το Die Linke για την Ελλάδα

Επίθεση στην Μέρκελ από το Die Linke για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Επίθεση στην Άνκελα Μέρκελ για την πολιτική της έναντι της Ελλάδας έκανε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, δηλώνοντας ότι «το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν». «Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες ...θα είχαν ατυχήσει»», είπε ο Γκίζι, καταλογίζοντας στην καγκελάριο ότι θέτει σε κίνδυνο το ευρώ και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι κληρονόμησε το «χάος»  από τους σοσιαλδημοκράτες και τους συντηρητικούς προκατόχους της, όμως κατάφερε να αποπληρώσει ήδη επτά δισεκατομμύρια χρέους.
 
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη για εξοικονόμηση - όχι όμως εκεί όπου θα το θέλατε», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «λανθασμένη» την πολιτική της καγκελαρίου για την Ελλάδα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Γκίζι επισήμανε επίσης ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κατάρρευση του συστήματος υγείας και τεράστια αύξηση της ανεργίας. Αυτό είναι προ πάντων αποτέλεσμα της πολιτικής της τρόικας, άρα των δανειστών».

Για τις συντάξεις είπε ότι το 64ο έτος ισχύει μόνο για το Δημόσιο ενώ στον ιδιωτικό τομέα Ελλάδα και Γερμανία  σε παρόμοιο επίπεδο.

Μάλιστα στη διάρκεια της συνεδρίασης βουλευτές του Die Linke ύψωσαν πλακάτ  με το σύνθημα «Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», προκαλώντας την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM