Εξάμηνη παράταση των κυρώσεων στη Ρωσία συμφώνησαν οι πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ

Εξάμηνη παράταση των κυρώσεων στη Ρωσία συμφώνησαν οι πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ Facebook Twitter
1

Την παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για έξι μήνες συμφώνησαν σήμερα οι πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από διπλωματικές πηγές. Οι κυρώσεις, που πλήττουν σημαντικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας, όπως τον τραπεζικό και τον πετρελαϊκό, επρόκειτο να λήξουν στα τέλη Ιουλίου.

«Το νομικό κείμενο που παρατείνει τις κυρώσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου (2016) παρουσιάστηκε στους πρεσβευτές της ΕΕ και υπήρξε ομοφωνία», είπε μια ευρωπαϊκή πηγή. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, που θα συνεδριάσουν την Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναμένεται ότι θα επικυρώσουν την παράταση χωρίς να συζητήσουν περαιτέρω το θέμα, δεδομένου ότι οι πρεσβευτές των "28" στις Βρυξέλλες έχουν καταλήξει σε συμφωνία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυρώσεις στον οικονομικό, ενεργειακό και αμυντικό τομέα της Ρωσίας επιβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2014 για έναν χρόνο, ως απάντηση της ΕΕ στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Μόσχα αλλά και για τη στήριξη που, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, προσέφερε η ρωσική πλευρά στους αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια