Επείγουσα προσγείωση στην Ιαπωνία για το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2

Επείγουσα προσγείωση στην Ιαπωνία για το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 Facebook Twitter
0

Επείγουσα προσγείωση στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας θα πραγματοποιήσει το Solar Impulse 2, εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού στην προγραμματισμένη διαδρομή που θα ακολουθούσε. Το ηλιακό αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κίνα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής για ένα μακρύ ταξίδι πάνω από τον Ειρηνικό, με κατεύθυνση τη Χαβάη, τον πιο επικίνδυνο σταθμό του στον γύρο του κόσμου.

Ωστόσο, o Ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ αναγκάστηκε να διακόψει την πορεία του Solar Impulse 2 προς τον Ειρηνικό. «Η μετεωρολογική πρόβλεψη για τη Χαβάη έχει επιδεινωθεί. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια ενδιάμεση προσγείωση στη Ναγκόγια!», ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα των συντονιστών του προγράμματος στο Twitter.


Η απρόβλεπτη εξέλιξη επιβεβαιώθηκε από τον επίσης Ελβετό Μπερτράν Πικάρ, τον συγκυβερνήτη του αεροπλάνου, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο συντονισμού του προγράμματος. «Θα περιμένουμε να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες για να ξαναρχίσουμε το ταξίδι μας», δήλωσε ο Πικάρ.

Επείγουσα προσγείωση στην Ιαπωνία για το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 Facebook Twitter


«Ευχαριστούμε τους φίλους μας τους Ιάπωνες που ήταν τόσο εξυπηρετικοί και μας έδωσαν άδεια την τελευταία στιγμή να προσγειωθούμε στο έδαφός τους», πρόσθεσε ο Ελβετός εξερευνητής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.


«Κατευθύνομαι στη Ναγκόγια, εν μέσω πυκνών σύννεφων κοντά στο Ναγκάνο», μια πόλη βορειοδυτικά του Τόκιο, έγραψε λίγο αργότερα ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ, ο οποίος αναμένεται να προσγειώσει το ηλιακό αεροσκάφος γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Επείγουσα προσγείωση στην Ιαπωνία για το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 Facebook Twitter

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ταξιδιού προς τη Χαβάη, ο 62χρονος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει έξι μέρες και έξι νύχτες μόνος στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους. Δεν θα μπορεί να διακόψει την πτήση του παρά μόνο για εικοσάλεπτα σύντομα διαλείμματα ύπνου.


Το Solar Impulse 2 δεν έχει πετάξει ποτέ ξανά πάνω από ωκεανό ούτε έχει μείνει στον αέρα περισσότερες από 24 ώρες: αυτό σημαίνει ότι αν πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι πάνω από τον Ειρηνικό, θα αποτελέσει μία ιστορική τεχνολογική πρόκληση και έναν αεροναυτικό άθλο.


Το αεροσκάφος, του οποίου τα φτερά καλύπτονται από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες, αναχώρησε στις 9 Μαρτίου από το Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) για τον γύρο του κόσμου που έχει σκοπό να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα την ηλιακή ενέργεια. Έχει κάνει στάσεις στο σουλτανάτο του Ομάν, στην Ινδία, στη Μιανμάρ και στην Κίνα και στο πιλοτήριο εναλλάσσονται ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ και ο Ελβετός εξερευνητής Μπερτράν Πικάρ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ