Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο αρχαιότερος γνωστός φόνος έγινε πριν από 430.000 χρόνια

Ο αρχαιότερος γνωστός φόνος έγινε πριν από 430.000 χρόνια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
5

Το αρχαιότερο γνωστό έγκλημα αποκαλύπτουν φονικά τραύματα σε ένα κρανίο, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει σε Νεάντερταλ, χρονολογείται πριν από 430.000 έτη και ανακαλύφθηκε σε ένα ισπανικό σπήλαιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι ερευνητές, με επικεφαλής την παλαιοντολόγο Νοέμι Σάλα του Κέντρου Εξέλιξης του Συγχρόνου Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης, έκαναν τη σχετική ανακάλυψη σε ένα υπόγειο σπήλαιο της βόρειας Ισπανίας, γνωστό και ως «Ο λάκος με τα οστά».

Εκεί βρήκαν απομεινάρια σκελετών τουλάχιστον 28 ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύο καλοδιατηρημένα κρανία. Το ένα φέρει δύο μεγάλα τραύματα τα οποία, όπως αποκάλυψαν οι σύγχρονες εγκληματολογικές τεχνικές, προήλθαν από δύο ξεχωριστά πλήγματα από το ίδιο αντικείμενο, λίθινο ή ξύλινο.

Ο αρχαιότερος γνωστός φόνος έγινε πριν από 430.000 χρόνια Facebook Twitter

Οι επιστήμονες αποκλείουν τα θανάσιμα τραύματα να προήλθαν από πτώση του ατόμου (άγνωστο αν ήταν άνδρας ή γυναίκα) και θεωρούν ότι είναι προϊόν σκόπιμης φονικής ενέργειας, πράγμα που καθιστά τη συγκεκριμένη περίπτωση τον αρχαιότερο γνωστό φόνο στην ανθρώπινη (προ)ιστορία.

Οι παλαιοανθρωπολόγοι θεωρούν την ανακάλυψη άλλη μία ένδειξη ότι η φονική βία αποτελούσε μέρος της ζωής των προγόνων μας. Ο φόνος στο ισπανικό σπήλαιο συνέβη εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν οι πρόγονοί μας φθάσουν στην Ευρώπη από την Αφρική.

Τα κίνητρα ωστόσο του φόνου παραμένουν μυστήριο. «Ούτε ο Σέρλοκ Χολμς δεν θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση» δήλωσε η παλαιοντολόγος Νοέμι Σάλα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «PLoS One».

5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια