Oι τζιχαντιστές εκτελούν αιχμαλώτους στο αρχαίο αμφιθέατρο της Παλμύρας

Oι τζιχαντιστές εκτελούν αιχμαλώτους στο αρχαίο αμφιθέατρο της Παλμύρας Facebook Twitter
0

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν σήμερα 20 άνδρες μέσα στο αρχαίο αμφιθέατρο της Παλμύρας. Oι αντάρτες του ISIS κατηγόρησαν τους αιχμαλώτους πως είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πληροφορίες από ανεξάρτητα αραβικά μέσα αναφέρουν πως η εκτέλεση βιντεοσκοπήθηκε και πως το υλικό θα αποτελέσει το επόμενο υλικό προπαγάνδας του ISIS.


Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν. επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, ανέφερε πως πηγές στην πόλη του μετέδωσαν την εκτέλεση στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο και πρόσθεσε πως οι τζιχαντιστές κάλεσαν ανθρώπους να παρακολουθήσουν το θέαμα.


Υποστηρικτές του ΙΚ ανάρτησαν μήνυμα στο Twitter στο οποίο ανέφεραν ότι ένας αριθμός ανθρώπων δολοφονήθηκε από την οργάνωση μέσα στο αρχαίο αμφιθέατρο, τμήμα των αρχαιοτήτων της Παλμύρας, που συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.
Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη – γνωστή και ως Ταδμούρ – από τις κυβερνητικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα και έχουν ήδη δολοφονήσει τουλάχιστον 200 ανθρώπους, ενώ έχουν πιάσει περίπου 600 αιχμαλώτους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM