Ισπανία: Συλλήψεις μελών δύο οικογενειών για την πώληση 11χρονης ως νύφης

Ισπανία: Συλλήψεις μελών δύο οικογενειών για την πώληση 11χρονης ως νύφης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Πέντε μέλη δύο οικογενειών, που εμπλέκονται στην πώληση μίας 11χρονης ως «νύφης» έναντι 17.000 ευρώ, συνέλαβε η ισπανική αστυνομία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ανήλικο κορίτσι είχε κακοποιηθεί και βιαστεί επανειλημμένως από τον «σύζυγό» της.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τα πέντε άτομα, στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπόριο ανθρώπων, κακομεταχείριση, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και εργασιακή εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν οι ισπανικές αρχές ανακάλυψαν ότι τον Μάιο του 2014 «μια ανήλικη πωλήθηκε έναντι 17.000 ευρώ από τους γονείς της με στόχο να παντρευτεί σε ένα πάρτι αρραβώνων στη Ρουμανία». Το κορίτσι, που ζούσε με τους γονείς της στη Σεβίλλη της Ισπανίας, μετακόμισε στο Βαγιαδολίδ μαζί με την οικογένεια του 19χρονου μελλοντικού συζύγου, όπου και ξεκίνησε αμέσως η κακοποίηση.

«Την προσέβαλαν, την απειλούσαν, της επιτίθενταν συνεχώς και την υποχρέωναν να έχει σεξουαλικές επαφές» με τον 19χρονο, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.  Ακόμα, την ανάγκαζαν να εργάζεται μαζεύοντας σταφύλια και πατάτες, χωρίς αμοιβή.

Ισπανία: Συλλήψεις μελών δύο οικογενειών για την πώληση 11χρονης ως νύφης Facebook Twitter
Δύο από τους συλληφθέντες.

Η αστυνομία έκανε γνωστό ότι η 11χρονη τηλεφώνησε στη μητέρα της ζητώντας βοήθεια, αλλά η οικογένεια που την κρατούσε απαίτησε 10.000 ευρώ για να την αφήσει ελεύθερη. Μόνο όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία της αστυνομίας, που τους παρακολουθούσε, την έστειλαν τελικά στην οικογένειά της.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως οι συλληφθέντες είναι ο 19χρονος, οι γονείς του και οι γονείς της 11χρονης, όλοι τους ρουμανικής καταγωγής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ