Σακελλαρίδης: Πάμε για τελική συμφωνία μέσα στις επόμενες 10 ημέρες

Σακελλαρίδης: Πάμε για τελική συμφωνία μέσα στις επόμενες 10 ημέρες Facebook Twitter
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC
0

Μια τελική συμφωνία «μέσα στο επόμενο 10ήμερο», που θα περιλαμβάνει και το ΔΝΤ, επιδιώκει η κυβέρνηση όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από την Ρίγα όπου βρίσκεται με τον πρωθυπουργό.

Οπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης  η συμφωνία θα περιέχει «όλα τα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων του ασφαλιστικού και των εργασιακών. Σημείωσε επίσης ότι  η Αθήνα έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε όλα αυτά τα μέτωπα «με τον τρόπο που τίθενται».

Για τον ΦΠΑ είπε ότι οι πιστωτές ζητούν δυο συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 23%, και προτείνουν μάλιστα την ένταξη της ενέργειας στον υψηλό συντελεστή. Η ελληνική πλευρά πάλι αντιπροτείνει τρις συντελεστές στο 7% (όπου θα βρίσκονται τα περισσότερα τρόφιμα), το 14% και το 22%.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ψηφιστεί από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM