Η Σαουδική Αραβία ζητά να προσλάβει δήμιους

Η Σαουδική Αραβία ζητά να προσλάβει δήμιους Facebook Twitter
2

Αγγελία για οκτώ νέους δήμιους δημοσίευσε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εκτελούνται στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Γκάρντιαν, στην προκήρυξη δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα για τη θέση του δημίου, βασικός ρόλος του οποίου είναι να εκτελεί «τη θανατική απόφαση» αλλά και ακρωτηριασμούς, σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για λιγότερο σοβαρά αδικήματα. Στη Σαουδική Αραβία συνήθως οι καταδικασμένοι σε θάνατο εκτελούνται δια αποκεφαλισμού με σπαθί.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας το 2014 ήταν η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό εκτελεσθέντων, μετά την Κίνα και το Ιράν και ακολουθούσαν το Ιράκ και οι ΗΠΑ.


Οι περισσότεροι από τους εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για ανθρωποκτονία, ενώ οι 38 από αυτούς είχαν κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές όμως, αυτό ενδέχεται να οφείλεται στον διορισμό νέων δικαστών, κάτι που επέτρεψε να επιταχυνθεί η ακρόαση υποθέσεων.

Οι δήμιοι θα λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
βέβαια, εδώ δεν θα υπάρξει καμμια διαμαρτυρία από τους συνήθεις δήθεν ευαισθητούληδες φιλελεύθερους που καταδικάζουν την βία από όπου προέρχεται, αλλά ξέρουν να βγάζουν τον σκασμό όταν πρόκειται για τη χαΙδεμένη αραβική χώρα των ΗΠΑ (ενός εξίσου βάρβαρου κράτους που σε πολλές πολιτείες του εχει τιμή του και κορώνα του την θανατική ποινή...)