Το νέο "υπερόπλο" στο βυθό της Σουηδίας είναι ο γκέι ναύτης που τραγουδά

Το νέο "υπερόπλο" στο βυθό της Σουηδίας είναι ο γκέι ναύτης που τραγουδά Facebook Twitter
0

 

Το νέο "υπερόπλο" στο βυθό της Σουηδίας είναι ο γκέι ναύτης που τραγουδά Facebook Twitter

O «ναύτης που τραγουδά» είναι ο νέος συμβολικός τρόπος που εφηύρε η Σουηδική Κοινότητα για Ειρήνη και Διαιτησία (SPAS), ώστε να απομακρύνει ρώσικα υποβρύχια από τις θάλασσες της Σουηδίας.

Πρόκειται για έναν αποτελεσματικό και πρωτοποριακό τρόπο άμυνας του σουηδικού ναυτικού από τις συνεχόμενες υποβρύχιες επισκέψεις της Ρωσίας. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, θα είναι περισσότερο αποτελεσματική από οποιοδήποτε αυστηρό στρατιωτικό σύστημα προσπαθεί να δημιουργήσει η Σουηδία. Ο λόγος αυτής της απόλυτης βεβαιότητας είναι το χαρακτηριστικό ανθρωπάκι που αποκαλύπτει τη φιλελεύθερη οπτική της χώρας έναντι της σεξουαλικότητας.

Το νέο "υπερόπλο" στο βυθό της Σουηδίας είναι ο γκέι ναύτης που τραγουδά Facebook Twitter
H τοποθέτηση του συστήματος στις θάλασσες της Σουηδίας

H πινακίδα με τον gay friendly ναύτη –που φορά μόνο το εσώρουχό του- τοποθετήθηκε σε διάφορες θάλασσες της χώρας, και με σήματα μορς στέλνει στους ενδεχόμενους επισκέπτες ένα ισχυρό μήνυμα παροτρύνοντας τους να το προσπεράσουν και να συνεχίσουν σε «Αυτό το δρόμο εάν είσαι γκέι».

Η καμπάνια για την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων και η αποδοχή της ομοφυλοφιλικής κοινότητας ξεκίνησε από το 1944 στη Σουηδία, όπως επισημαίνει και η ιστοσελίδα του Ιndependent. Η πρόταση, λοιπόν, για έναν ναύτη που θα «καλωσορίζει» τους γκέι επιδρομείς αποτελεί καθοριστικό τρόπο απομάκρυνσης των Ρώσων – γνωστών για τις λιγότερο προοδευτικές απόψεις περί του θέματος. Σύμφωνα με έρευνες,μάλιστα, το 2013 το 74% των Ρώσων πολιτών πίστευαν ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η ομοφυλοφιλία.

Οι υποβρύχιες παραβιάσεις της Ρωσίας έχουν ενταθεί τον τελευταίο χρόνο, και η SPAS– η παλαιότερη στον κόσμο φιλειρηνική οργάνωση- τονίζει πως αυτό το σύστημα θα αποτελέσει ένα διαφορετικό μέσο ασφάλειας για τις θάλασσες της χώρας, αφού αυτή η συσκευή θα προκαλεί αμηχανία στους Ρώσους. Η Πρόεδρος της SPA Anna Ek, υποστηρίζει πως «Εάν η στρατιωτικές επιθέσεις και τα όπλα επέφεραν αποτελέσματα, τότε θα υπήρχε ειρήνη στον κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες». Μάλιστα, προσκάλεσε και τους Ρώσους ναύτες που θα ακούσουν ή θα δουν το σύστημα να συμμετάσχουν στην Pride Parade την 1η Αυγούστου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM