Η ουδέτερη προσφώνηση "Mx" θα προστεθεί στο λεξικό της Οξφόρδης

Η ουδέτερη προσφώνηση "Mx" θα προστεθεί στο λεξικό της Οξφόρδης Facebook Twitter
1

Το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης (Oxford English Dictionary - OED) πρόκειται να προσθέσει στην ύλη του τη φυλετικά ουδέτερη προσφώνηση "Mx", μαζί με τα Mr (κύριος), Mrs (κυρία), Ms/Miss (δεσποινίς) κ.λπ., ώστε να εκπροσωπούνται επίσημα οι διεμφυλικοί και όσοι δεν θέλουν να δηλώνουν το φύλο τους.

Ο Τζόναθαν Ντεντ, βοηθός αρχισυντάκτη του OED, δήλωσε στους κυριακάτικους Times ότι ο τίτλος Mx είναι η πρώτη προσφώνηση που γίνεται δεκτή ως προσθήκη στα ήδη υπάρχοντα διακριτικά φύλου. Τη χαρακτήρισε παράδειγμα προσαρμογής της αγγλικής γλώσσας στις ανθρώπινες ανάγκες: "Οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν τη γλώσσα με τρόπο που τους ταιριάζει και όχι να αφήνουν τη γλώσσα να τους υπαγορεύει την ταυτότητά τους".

Κάθε χρόνο επιλέγονται νέες λέξεις και ορολογίες για να προστεθούν στις ανανεωμένες εκδόσεις του λεξικού. Το Mx (προφέρεται Mix ή Mixter) χρησιμοποιείται ήδη σε επίσημα έγγραφα στη Βρετανία εδώ και δύο χρόνια περίπου, από διπλώματα οδήγησης μέχρι τραπεζικούς λογαριασμούς. Ήδη τράπεζες όπως η Royal Bank της Σκωτίας και άλλοι φορείς προχωρούν σταδιακά στην υιοθέτηση του τίτλου Mx στις επιλογές που δίνουν στους πελάτες τους.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια