Το 48% των Αμερικανών θα υποστήριζε έναν ομοφυλόφιλο υποψήφιο Πρόεδρο

Το 48% των Αμερικανών θα υποστήριζε έναν ομοφυλόφιλο υποψήφιο Πρόεδρο Facebook Twitter
2

 

Έρευνα που διεξήχθη για τη Wall Street Journal και διήρκεσε από τις 26 έως τις 30 Απριλίου 2015 έδειξε πως το 48% των Αμερικανών πολιτών θα υποδεχόταν ευχάριστα έναν ομοφυλόφιλο υποψήφιο για Πρόεδρο.


Στην έρευνα έλαβαν μέρος περίπου 1000 άτομα, με 48% άνδρες και 52% γυναίκες, με τις ηλικίες να κυμαίνονται μεταξύ 18 και 75 και άνω ετών. Στη μελέτη υπήρξε συμμετοχή ατόμων από πολλές εθνικότητες και θρησκευτικές ομάδες, οπότε τα αποτελέσματα κάλυπταν μεγάλο εύρος του αμερικανικού πληθυσμού.

Το 45% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε έναν ανεξάρτητο υποψήφιο, ενώ το 53% θα ψήφιζε κάποιον που ήταν άνω των 65 ετών.
Τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με την αλλαγή των πεποιθήσεων είναι εμφανή στην ερώτηση εάν θα ψήφιζαν κάποιον γκέι υποψήφιο αφού, όπως ήδη αναφέρθηκε το 48% θα τον υποστήριζε, έναντι του 38% που είχε απαντήσει στην ίδια ερώτηση σε μελέτη το Δεκέμβριο του 2006.

Το 34%, ωστόσο, εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με κάποιον υποψήφιο που δεν θα είχε παρελθόν στην πολιτική σκηνή, ενώ το 35% από την άλλη, θα ήταν αρκετά άνετο με μια τέτοια εκλογή. Ισοψηφία επικρατεί σε απαντήσεις σχετικά με την ερώτηση εάν οι Αμερικάνοι πολίτες θα έδιναν την ευκαιρία σε κάποιον που δεν είχε πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε ερώτηση σχετικά με την άποψή τους για την πρόοδο της Αμερικής σχετικά με τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, όπως η ομοφυλοφιλία και την αποδοχή τους, το 44% θεωρεί πως ακόμη και σήμερα, δεν έχει σημειωθεί καμία αξιόλογη αλλαγή στις πεποιθήσεις του κόσμου.

Η έρευνα περιελάμβανε και ερώτηση σχετικά με το γάμο των ομοφυλοφίλων και κατά πόσο η επικύρωση του θεσμικού δικαιώματος της γκέι κοινότητας από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα είχε επίδραση στη νομιμοποίηση των γάμων αυτών. Η πλειοψηφία του δείγματος (58%) θα υποστήριζε απόλυτα αυτή την απόφαση, ενώ μόλις το 37% θα ήταν αντίθετο σε μια τέτοια θεσμική εγγύηση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
ο οποίος θα έκανε τι? Ένας Αφροαμερικάνος πρόεδρος ή ενας γκέι πρόεδρος δεν συνεπάγεται προοδευτικότητα, το βλέπουμε 2 τετραετίες τώρα και εσωτερικά έχουμε το παράδειγμα του Βαγιανάτου, ως προέδρου κόμματος (όσο κράτησε) που είναι βαθιά αντιδραστικός