14 Έλληνες που βρέθηκαν κοντά στα επεισόδια στο Μιλάνο έδωσαν DNA στις ιταλικές αρχές

14 Έλληνες που βρέθηκαν κοντά στα επεισόδια στο Μιλάνο έδωσαν DNA στις ιταλικές αρχές Facebook Twitter
5
14 Έλληνες που βρέθηκαν κοντά στα επεισόδια στο Μιλάνο έδωσαν DNA στις ιταλικές αρχές Facebook Twitter
Η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα κατά των βίαιων διαδηλωτών, δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere Della Sera ο υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Την Παρασκευή το Μιλάνο θύμιζε εμπόλεμη ζώνη.

Σε υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA υποβλήθηκαν δεκατέσσερις Έλληνες oι οποίοι το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκονταν στο Μιλάνο όταν ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια κατά της έκθεσης Expo 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera οι 14 Έλληνες εντοπίστηκαν κοντά σε διαμέρισμα που τελεί υπό κατάληψη και ο αναπληρωτής εισαγγελέας διέταξε την υποχρεωτική λήψη DNA. Το δημοσιεύμα ισχυρίζεται πως το δείγμα DNA θα συγκριθεί με εκείνο που ανιχνεύθηκε σε ρόπαλα και βόμβες μολότοφ που περισυνελέγησαν μετά τα επεισόδια.

14 Έλληνες που βρέθηκαν κοντά στα επεισόδια στο Μιλάνο έδωσαν DNA στις ιταλικές αρχές Facebook Twitter
Οι περίπου 300 διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και μαγαζιά, μετά το τέλος της πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015.

Αν και ο  συνήγορος υπεράσπισής τους, μετέβη στην διεύθυνση αστυνομίας και κατέθεσε ένσταση δεν κατάφερε να ακυρώσει την απόφαση.

Το ΑΠΕ/ΜΠΕ μεταδίδει πως η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε βάρος των Ελλήνων ασκήθηκε δίωξη για προβολή αντίστασης κατά της αρχής και σήμερα το πρωί, όπως διέρρευσε επέστρεψαν αεροπορικώς στην χώρα τους.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την Κορνουάλη

Διεθνή / «Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την ασθένεια της πριγκίπισσας με καρκίνο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής νοσοκομείο στα νησιά Σίλι και απάντησε σε εργαζόμενη που τον ρώτησε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Διεθνή / Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Στη Γερμανία καταναλώνονται 1,3 δισεκατομμύρια ντονέρ κεμπάπ ετησίως - Να μπει πλαφόν στην τιμή προτείνει το Die Linke - «Όπου κι αν πάω, με ρωτούν» λέει ο Όλαφ Σολτς
NEWSROOM
Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δηλαδή οι Έλληνες δεν ήθελαν την expo της Ιταλίας;Εντάξει είναι γνωστή η εξαγωγή πολιτισμού των Ελλήνων.Φυσικά μπορείτε να τους κρατήσετε επ'αόριστον,εμάς μας δίδαξαν πρόοδο και πολιτισμό,δεν θέλουμε άλλο.
Στην Ελλάδα συγχέουμε τη δημοκρατία με την ασυδοσία. Προκειμένου να εξιχνιασθεί έγκλημα είναι πάγια πρακτική να παίρνουν DNA από υπόπτους. Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι δεν πέρναγαν απλώς απ' έξω αλλά είναι ύποπτοι και στη τελική δεν αποτελεί παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος να σου πάρουν το DNA.