Ψέλνοντας οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα οι 8 θανατοποινίτες στην Ινδονησία

Ψέλνοντας οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα οι 8 θανατοποινίτες στην Ινδονησία Facebook Twitter
9

Ψέλνοντας ύμνους, όπως το «Amazing Grace», οι οκτώ από τους εννέα καταδικασμένους σε θάνατο για εμπόριο ναρκωτικών στην Ινδονησία, οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, παρά τη διεθνή κατακραυγή που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η εκτέλεση της έννατης, της Φιλιππινέζας Μέρι Τζέιν Βελόζο, αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται ακόμη η έφεση που έχει υποβάλει ένας επίσης κατηγορούμενος Γάλλος υπήκοος.

 

Ψέλνοντας οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα οι 8 θανατοποινίτες στην Ινδονησία Facebook Twitter

Οι οχτώ που εκτελέστηκαν ήταν δύο Αυστραλοί, ένας Βραζιλιάνος, ένας Ινδονήσιος και τέσσερις από τη Νιγηρία. Σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο, αρνήθηκαν να τους δέσουν μαντίλι στα μάτια και αντιμετώπισαν το εκτελεστικό απόσπασμα ψέλνοντας.

O γενικός εισαγγελέας της χώρας υπερασπίστηκε τις εκτελέσεις, λέγοντας πως εντάσσονται στον «πόλεμο» που έχει κηρύξει η χώρα εναντίον των ναρκωτικών. «Δίνουμε μία μάχη κατά των φρικτών αδικημάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά και απειλούν την επιβίωση του έθνους μας. Θα ήθελα να πω ότι μία εκτέλεση δεν είναι κάτι ευχάριστο. Δεν είναι μία αστεία δουλειά. Αλλά πρέπει να το κάνουμε για να σώσουμε το έθνος από τον κίνδυνο των ναρκωτικών. Δεν γινόμαστε εχθροί με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι εκτελεσθέντες», είπε o Muhammad Prasetyo.

Ψέλνοντας οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα οι 8 θανατοποινίτες στην Ινδονησία Facebook Twitter

Η Αυστραλία, η οποία κατέβαλε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί η εκτέλεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ανακάλεσε τον πρεσβευτή της χώρας στην Ινδονησία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «Σεβόμαστε την εθνική κυριαρχία της Ινδονησίας, αλλά οικτίρουμε αυτό που συνέβη και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

Η νομοθεσία στην Ινδονησία είναι ιδιαίτερα αυστηρή όσον αφορά εγκλήματα τα οποία σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών και η χώρα ξανάρχισε να εκτελεί θανατοποινίτες το 2013, έπειτα από μια πενταετή αναστολή της επιβολής της εσχάτης των ποινών. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν εκτελεστεί έξι άτομα.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία - Ο εθνικιστής Βίλντερς προσβλέπει σε νίκη

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία - Ο εθνικιστής Βίλντερς προσβλέπει σε νίκη

Ο Βίλντερς επωφελείται από ένα κύμα υποστήριξης στην Ολλανδία, όπου οι υποσχέσεις του για καταστολή της μετανάστευσης και περιορισμούς στη χορήγηση ασύλου είχαν ήδη αποφέρει κέρδη
THE LIFO TEAM
Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
θανατικη ποινη για σκληρα ναρκωτικα και απανθρωπους εμπορους για βιαστες παιδιων και καποια ειδεχθη εγκληματα ισως απετρεπαν καποιους αλλους να τα διαπραξουν.παντως αυτοι που τα εκαναν αποκλειεται να αναμορφωθουν στην φυλακη.
Συσσωμος ο δυττικος κοσμος καταγγελει τις απανθρωπες πρακτικες. Οι ανθρωπινες ζωες βεβαια εχουν αλλη αξια αν ανηκεις σε καποια απο αυτες τις χωρες χωρια που και σ αυτες ακομα υπαρχουν διαβαθμισεις αναλογα πχ κοινωνικη θεση χρωμα κλπ. Για την Σαουδικη Αραβια που ειναι μαστορας στο να εκτελει απο απιστους μεχρι κλεφτες δεν τρεχει και τιποτα αφου κανει αλλου ειδους θεληματα.
'Δίνουμε μία μάχη κατά των φρικτών αδικημάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά και απειλούν την επιβίωση του έθνους μας".H επιβίωση του έθνους σας κύριε εισαγγελέα απειλείται άμεσα με την ταχύτατη εξάπλωση του φανατικού Ισλάμ, που έχει καταντήσει αγνώριστες ολόκληρες επαρχίες. Περιοχές της Ινδονησίας που πριν 30 χρόνια είχαν πλούσιο φολκλόρ, υπέροχες μουσικές, τοπική κουζίνα και ποτά, πανάρχαια έθιμα και πολύχρωμες τοπικές φορεσιές, έχουν μετατραπεί σε μια ομοιόμορφη γκρι-μαύρη λαοθάλασσα. Εκεί πρέπει να εστιάσετε περισσότερο, γιατί στα επόμενα 30 χρόνια θα είστε χειρότεροι από τη Σαουδική Αραβία.
Η θανατικη ποινη ειναι σκοταδισμος και βαρβαροτητα......συντομα και στην Ευρωπη....γιατι οι ακροδεξιοι ανεβαινουν και οι αριστεροι της συντεχνιας και του δηθεν εχουν προ πολλου ξεπουλησει λογικη και ανθρωπισμο...
Εννοείται μιλάω σοβαρά. Έχω δηλώσει υπέρ της θανατικής ποινής σε άλλα posts μου και συμπεριλαμβάνω και τους εμπόρους ναρκωτικών μέσα. Ηρωίνη και κοκαΐνη διακινούσαν οι περισσότεροι από τους παραπάνω, όχι τσίχλες.
Ok, εγώ προσωπικά είμαι κατά της θανατικής ποινής, σίγουρα όχι για λόγους "political correctness" αλλά για διάφορους άλλους. Και αν πιάσουμε ειδικά το θέμα των ναρκωτικών είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά αν το δούμε λίγο ανεξάρτητα, θέλεις να μου εξηγήσεις σε τι πιστεύεις ότι ωφελεί η θανατική ποινή;