MET GALA 2024

Β. Ιρλανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας για ομοφοβικό σχόλιο

Β. Ιρλανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας για ομοφοβικό σχόλιο Facebook Twitter
1

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας Jim Wells μετά τις επιθέσεις και τις απειλές που δέχτηκε μέσω των social media για ένα σχόλιο του το οποίο θεωρήθηκε ομοφοβικό.


Ο Γουέλς είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι "τα γεγονότα δείχνουν ότι ένα παιδί είναι πολύ πιο πιθανό να κακοποιηθεί ή να παραμεληθεί αν ανατραφεί σε μια ομοφυλοφιλική σχέση".

Στην πραγματικότητα βέβαια «τα γεγονότα» δεν δείχνουν καθόλου αυτό, μιας και καμία έρευνα δεν έχει καταλήξει σε τέτοια συμπεράσματα. 


Για τη δήλωση αυτή, τόσο ο ιδιος, όσο και το κόμμα του απολογήθηκαν στη συνέχεια για τα άκυρα σχόλιά του, παρόλα αυτά ο Γουέλς τελικά παραιτήθηκε, καθώς όπως είπε δέχτηκε βαθιά προσωπικές, άσχημες και απειλητικές" επιθέσεις. «Είμαι βαθύτατα λυπημένος για το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς που εκπροσωπούν μια διαφορετική άποψη από εμένα επιτέθηκαν την οικογένειά μου και σε εμένα με έναν βαθιά προσωπικό, άσχημο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, απειλητικό τρόπο", είπε και σημείωσε ότι «ορισμένες από τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ιδιαίτερα καταχρηστικές και απειλητικες".


Ο  Wells δήλωσε ότι τώρα θέλει να επικεντρωθεί στην φροντίδα της συζύγου του, που αναρρώνει από δύο εγκεφαλικά επεισόδια και μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση καρδιάς.

1

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM
Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αν διαφωνείς με κάποιον, πρέπει να τον αρχίζεις στις απειλές και τους "ψόφους"....το ίδιο, την οικογένειά του, κτλ. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από τη βία, τόσο τη ψυχολογική όσο και τη σωματική.Προφανώς το σχόλιο του τέως Υπουργού είναι ομοφοβικό, ρατσιστικό και αναχρονιστικό. Προφανώς. Είναι λόγος αυτός να τον αρχίσεις στις απειλές; Δεν αναφέρομαι στη (μαζική) κατακραυγή, αναφέρομαι στις απειλές προς τον ίδιο και την οικογένειά του.Χορτάσαμε να ακούμε ψόφους και απειλές από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τη δικιά τους αλήθεια ως τη μοναδική.