Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έφτιαξε πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έφτιαξε πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής Facebook Twitter
12

Σάλο προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα "Πολίτης" της Κύπρου το οποίο αναφέρει πως πλέον η Αρχιεπισκοπή διαθέτει κολυμβητική δεξαμενή στην ταράτσα της. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως εδώ και έναν περίπου χρόνο στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες που έδιναν την εικόνα ότι γίνονταν για την υποστήριξη του κτηρίου λόγω φυσιολογικής φθοράς.

Ωστόσο, οι οικοδομικές εργασίες τελικά στο κτήριο δεν γίνονταν για υποστήριξη λόγω φθοράς, αλλά για την εγκατάσταση και λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής στην ταράτσα του.

Η εφημερίδα σημείωνει πως πληροφορείται ότι για την εγκατάσταση της πισίνας στην οροφή του αρχιεπισκοπικού μεγάρου ο ιδιοκτήτης μπορούσε να αποφύγει τις πολεοδομικές αρχές, καθόσον η χρήση του κτηρίου δεν εξαρτιόταν από οποιοδήποτε εκκρεμότητα (όπως παραχώρηση πολεοδομικής άδειας και άλλων συναφών αδειών).

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον σπόνδυλο, για το οποίο είχε στο παρελθόν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, η οποία αν κρίνουμε από τα προβλήματα που παρουσιάζει ακόμη ο Μακαριότατος στον βηματισμό του δεν φαίνεται να απέβη απόλυτα επιτυχής. Η ανάγκη του προκαθημένου να κολυμπά συχνά προβλήθηκε εξάλλου από τον ίδιο πριν την ανάδειξή του σε Αρχιεπίσκοπο, όταν ως μητροποίτης Πάφου κατέφευγε σε παραλίες λουόμενων για να κολυμπά κατόπιν ιατρικής συμβουλής.

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως στις αρχές Απριλίου ο Χρυσόστομος Β'φέρεται, χωρίς να έχει ενημερώσει την εκκλησιαστική επιτροπή του ιερού ναού Παναγίας Τράχωνα, να προέβη σε ''σπάσιμο'' τραπεζογραμματίου που ήταν κατατεθειμένο σε ΣΠΕ και ανάληψη ύψους 450 χιλιάδων ευρώ.

 Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τόνισε ενοχλημένος ότι όλα έγιναν νομότυπα και υπενθύμισε πως είναι ο διαχειριστής όλων των ενοριών και ιδιαίτερα των εξωκκλησιών.

Σε έντονο ύφος, τόνισε ότι θα τα πάρει όλα και δεν θα αφήσει ούτε κι ένα σεντ στη συγκεκριμένη εκκλησία ενώ είχε προσθέσει πως εάν η Επιτροπή μπει στο ναό μέρα μεσημέρι και πάρει κάτι, «είναι κλέφτες». «Αν πάω εγώ μεσάνυχτα και σπάσω και την πόρτα και πάρω κάτι, δεν είμαι κλέφτης. Είμαι διαχειριστής. Αυτό θέλω να το καταλάβουν οι πάντες», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος. «Εγώ είμαι εδώ για να ασκώ διοίκηση. Όποιου δεν του αρέσει, να περάσει έξω», .

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM