«Δεν φαντάστηκα ότι θα υπήρχαν επιζώντες από το Άουσβιτς»

«Δεν φαντάστηκα ότι θα υπήρχαν επιζώντες από το Άουσβιτς» Facebook Twitter
3

Ο 93χρονος επονομαζόμενος και «λογιστής του Άουσβιτς» Oskar Γκρένινγκ που δικάζεται στη Γερμανία για το θάνατο 300 χιλιάδων ανθρώπων στο κολαστήριο των ναζί, είπε σήμερα στη δίκη ότι ήταν σαφές πως οι Εβραίοι δεν θα έφευγαν από το στρατόπεδο ζωντανοί.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ  ότι  συμβαίνει αυτό», δήλωσε ο 93χρονος πρώην SS, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση δικηγόρων επιζώντων, κατά την 3η ημέρα της δίκης του.

Την πρώτη ημέρα της δίκης του ο Γκρένινγκ αναγνώρισε την «ηθική ενοχή» του, αλλά τόνισε ότι το δικαστήριο είναι αυτό που θα ξεκαθαρίσει αν είναι και νομικά ένοχος.

Ο 93χρονος σήμερα Γκρένινγκ έχει μιλήσει λεπτομερώς για τα φρικτά εγκλήματα που είδε στο Άουσβιτς και επειδή ο ίδιος δεν σκότωσε κανέναν, βλέπει τον εαυτό του ως νομικά αθώο. Τα καθήκοντά του στο στρατόπεδο περιλάμβαναν τη συγκέντρωση των αντικειμένων που είχαν μαζί τους οι εβραίοι κρατούμενοι, πριν τους στείλουν στους θαλάμους αερίων. Έλεγχε τις αποσκευές τους, αφαιρούσε τα χρήματα που υπήρχαν και τα έστελνε στα γραφεία των SS στο Βερολίνο.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Έτσι επιχειρηματολόγησαν πολλοί. Διάβασε της Άρεντ τον "Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ" για μια πρώτη γεύση. Αν μη τι άλλο, θα σε προβληματίσει για διάφορα.
Είμαι κατά των απανταχού Γης φασιστών, αλλά είναι παράλογο το να θέλεις να καταδικάσεις κάποιον για τον θάνατο 300.000 ανθρώπων, όταν το μόνο που έκανε ήταν να μαζεύει τα αντικείμενα των Εβραίων που σκόπευαν να στείλουν στους θάλαμους αερίων στο Άουσβιτς και έστελνε όσα χρήματα έβρισκε στα γραφεία των SS στο Βερολίνο. Από ότι καταλαβαίνετε και αυτός εκτελούσε εντολές, δεν το έκανε με δική του πρωτοβουλία.
Το " εκτελώ εντολές" δεν είναι δικαιολογία συμμετοχης ουτε για εγκλήματα ουτε καν για τη δική μας χούντα, ανατροπή πολιτεύματος κλπ. Απο το σύνταγμα μας δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε τετοιες εντολές και φυσικά ούτε οι στατιωτικοί.