Ο νεoγέννητος δωρητής οργάνων που έζησε μόλις 100 λεπτά

Ο νεoγέννητος δωρητής οργάνων που έζησε μόλις 100 λεπτά Facebook Twitter
2

Ο Teddy Houlston μπορεί να μην πρόλαβε να γνωρίσει τους γονείς του ή να δει τον κόσμο, ωστόσο, είναι ένα ακόμη παράδειγμα ηρωϊσμού. Οι γονείς του Jess Evans και Μike Houlston παρά τη θλίψη και τον πόνο τους για το χαμό του νεογέννητου Τeddy αποφάσισαν τη δωρεά των νεφρών και της καρδιάς του.

Πρόκειται για το νεότερο δωρητή οργάνων και οι γονείς του σε συνέντευξή τους στη Daily Mirror έκαναν λόγο για έναν «ήρωα». Ο Teddy και ο Noah είναι τα δίδυμα που κυοφορούσε η Jess Evans και ήδη από τη 12η εβδομάδα κύησης είχε ενημερωθεί για την επικίνδυνη κατάσταση της υγείας του μικρού της γιου. Οι γιατροί είχαν κάνει ξεκάθαρο πως το παιδί θα ήταν είτε θνησιγενές είτε δεν θα άντεχε για πολύ έπειτα από τη γέννησή του. Ο λόγος ήταν ότι ο εγκέφαλος και το κρανίο του είχαν σταματήσει να αναπτύσσονται και ήταν μια κατάσταση που δεν επρόκειτο να αλλάξει.

«Γνωρίζαμε τι συνέβαινε, ωστόσο, αποφασίσαμε πως θα κρατήσουμε το μωρό ώστε τα ζωτικά όργανά του, η καρδιά και τα νεφρά του που αναπτύσσονταν ομαλά θα έσωζαν άλλες ζωές», αναφέρουν οι γονείς στη συνέντευξη.


Τα δίδυμα γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 2014, και ενώ ο Noah μεγάλωσε φυσιολογικά, ο Teddy δεν άντεξε και έπειτα από τα 100 πρώτα λεπτά της ζωής του στον κόσμο, «έφυγε», όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί από τους γιατρούς.

«Έζησε και πέθανε σαν πραγματικός ήρωας. Είναι απερίγραπτο το πόσο υπερήφανοι είμαστε για αυτόν», τονίζει η Evans. Και συνεχίζει: «Παρότι δεν έμεινε πολύ μαζί μας και τον φέραμε στον κόσμο γνωρίζοντας ότι θα ζούσε σύντομα, ο ηρωϊσμός του θα μείνει για πάντα χαραγμένος. Ελπίζω αυτό να είναι ένα παράδειγμα για όλες εκείνες τις οικογένειες που χάνουν τα παιδιά τους. Μέσα από τη θλίψη τους μπορούν να σώσουν μιαν άλλη ζωή. Η σκέψη ότι ένα μέρος του αγαπημένου σου προσώπου ζει σε κάποιον άλλο είναι ανακουφιστική».

Ο γιατρός του τμήματος Μεταμοσχεύσεων του NHS επισημαίνει πως η δωρεά οργάνων του Τeddy ήταν «μοναδική». Όπως ο ίδιος αναφέρει «κάθε δωρεά είναι έμπνευση αλλά αυτή είναι μια μοναδική περίπτωση. Πρόκειται για μια κίνηση αλτρουϊσμού και ηρωϊσμού».

Οι γονείς του μικρού Τeddy έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για συγκέντρωση χρημάτων για τη φιλανθρωπία του 2 Wish Upon A Star που παρέχει υπηρεσίες σε θρηνούσες οικογένειες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM