ΟΗΕ: 500.000 άνθρωποι θα επιχειρήσουν φέτος το επικίνδυνο πέρασμα από τη Μεσόγειο

ΟΗΕ: 500.000 άνθρωποι θα επιχειρήσουν φέτος το επικίνδυνο πέρασμα από τη Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι θα επιχειρήσουν την επικίνδυνη διέλευση τη Μεσογείου το 2015 ενώ χιλιάδες από αυτούς θα χάσουν τη ζωή τους, εάν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των διακινητών προειδοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας του ΟΗΕ.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Κότζι Σεκιμίζο δήλωσε πως «Είναι ώρα να σκεφτούμε τρόπους για να σταματήσει η επικίνδυνη διέλευση των προσφύγων σε μικρά σκάφη που αποπλέουν από την αφρικανική ήπειρο για να φθάσουν τις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου. Εάν δεν κάνουμε τίποτε, ίσως φετος δούμε μισό εκατομμύριο ανθρώπους να διασχίσουν τη Μεσόγειο και πιθανόν να υπάρξουν μέχρι και 10.000 νεκροί»  προειδοποίησε.

Σήμερα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η έκτακτη σύνοδος κορυφής με θέμα τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη στην οποία οι ηγέτες της Ευρώπης αναμένεται να αποφασίσουν σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των διακινητών, όπως αναφέρεται και στο προσχέδιο της απόφασης. 

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στη Σύνοδο τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταναστευτική πολιτική και κρίση.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού και των συναρμόδιων υπουργών. Στην σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, Αμύνης Πάνος Καμμένος και οι αναπληρωτές Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και Εξωτερικών Νίκος Χουντής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ