Στους 800 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα

Στους 800 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα Facebook Twitter
1

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε σήμερα ότι το ναυάγιο που σημειώθηκε την Κυριακή στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, κοντά στη Λαμπεντούζα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 800 άτομα. Μόλις 27 άτομα διασώθηκαν από τη χειρότερη τραγωδία στη Μεσόγειο, όπως έχει χαρακτηριστεί.

«Μπορούμε να πούμε ότι 800 άνθρωποι είναι νεκροί», δήλωσε η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Ιταλία, αφότου συνομίλησε με επιζώντες. «Αντιπαραβάλαμε τις μαρτυρίες, υπήρχαν λίγοι περισσότεροι από 800 άνθρωποι στο πλοίο, ανάμεσά τους παιδιά 10, 12 ετών. Υπήρχαν Σύροι, περίπου 150 Ερυθραίοι, Σομαλοί... Είχαν αναχωρήσει το Σάββατο από την Τρίπολη της Λιβύης», εξήγησε.

Σύμφωνα με την εξιστόρηση των γεγονότων από τους επιζώντες, το αλιευτικό που τους μετέφερε ανατράπηκε όταν ένας μεγάλος αριθμός των επιβαινόντων μετακινήθηκε στη μία του πλευρά καθώς πλησίαζε ένα πορτογαλικό φορτηγό πλοίο που είχε σπεύσει για να βοηθήσει στη διάσωσή τους.

Οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υποδοχής της Σικελίας, εκτός από δύο που συνελήφθησαν από τις αρχές της Ιταλίας, κατηγορούμενοι ως διακινητές των μεταναστών. Σύμφωνα με τη Guardian, σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακίνηση προσώπων, ενώ ο ένας από τους δύο που πιστεύεται ότι ήταν ο καπετάνιος του πλοιαρίου, κατηγορείται επίσης και για πολλαπλή ανθρωποκτονία.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κοίτα να δεις πράγματα,Παντελή μου:Στην Ελλάδα σου φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχεις αυξημένη ροή μεταναστών και προσφύγων γιατί είναι σαν να τους προσκάλεσε με τις προεκλογικές εξαγγελίες του.Στην Ιταλία ΣΥΡΙΖΑ έχουν;