Φόβοι για πάνω από 900 νεκρούς στο ναυάγιο της Λαμπεντούζα

Φόβοι για πάνω από 900 νεκρούς στο ναυάγιο της Λαμπεντούζα Facebook Twitter
3

Ακόμη και τους 900 μπορεί να φτάσουν οι νεκροί από το ναυάγιο με τους μετανάστες στο Κανάλι της Σικελίας, καθώς οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για 950 επιβαίνοντες στο πλοιάριο που ανατράπηκε ενώ έχουν διασωθεί ως τώρα περίπου 50 άνθρωποι.

Όπως λένε επιζώντες υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι κλειδωμένοι στο αμπάρι του πλοίου. Επιζών είπε στα ιταλικά Μέσα ότι στο αμπάρι πρέπει να ήταν κλειδωμένοι 300 άνθρωποι. Σύμφωνα την ίδια μαρτυρία, περίπου 50 παιδιά ήταν πάνω στο πλοίο και περίπου 200 γυναίκες. Ο επιζών, ένας άνδρας με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, έδωσε την μαρτυρία από νοσοκομείο στην Κατάνια, σύμφωνα με τον εισαγγελλέα της πόλης Τζοβάνι Σάλβι.


Διασώστες είπαν στα ΜΜΕ ότι το μόνο που βλέπουν στον τόπο της τραγωδίας είναι « πετρέλαιο και κομμάτια». Μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει μόνο 24 σορούς.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Οι ηγέτες της ΕΕ που πλουτίζουν με τις εταιρείες που εκμεταλλέυονται τον τρίτο κόσμο (ξυλεία, μέταλλα, φθηνά εργατικά, καλλιέργειες-φυτείες, πόλεμοι συμφερόντων, πετρελαιο, φυσικό αέριο) εθελοτυφλούν, οχυρώνονται πίσω από το Δουβλίνο 2 κ αφήνουν ανθρώους να θαλασσοπνίγονται στην Ελλάδα κ την Ιταλίαμεγάλη ντροπή ... από τις πιο υπουλες κ ανπάνθρωπες τακτικές
Οι Ευρωπαίοι έρχονται τρίτοι σε οικομικές συναλλαγές μετά τους Κινέζους και τους Αμερικάνους με τους Αφρικανούς. Αν πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει η Ευρώπη Αφρική, κάνεις λάθος. Την λύση την δείχνουν πολιτικοί ηγέτες όπως οι Νοτιοαφρικανοί, της Ζάμπια, της Γκάνας. Ακόμα και αυτός του Κονγκό που επειδή ήξερε ότι τα λεφτά θα διασπαθιστούν ζήτησε από τους Κινέζους που αγοράζουν μεταλλεύματα, αντί για λεφτά να του χτίσουν δρόμους, νοσοκομεία, σιδηροδρομικό δίχτυο και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Χώρες με εκρηκτική ανάπτυξη άνω του 10 %. Καμμία Ευρώπη δεν μπορεί να τους σώσει, μόνοι τους πρέπει να σωθούν.