ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Eκατόμβη νεκρών μεταναστών σε νέα ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο

Eκατόμβη νεκρών μεταναστών σε νέα ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο Facebook Twitter
6

Σχεδόν 700 μετανάστες εκτιμάται πως έχασαν τη νύχτα τη ζωή τους όταν το αλιευτικό πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπερφορτωμένο πλοιάριο ανατράπηκε όταν οι εκατοντάδες μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό συγκεντρώθηκαν στη μία πλευρά προκειμένου να κάνουν σήμα και να ζητήσουν βοήθεια σε εμπορικό πλοίο που πλησίαζε.

Μόλις 28 άνθρωποι είχαν διασωθεί σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ενώ σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετέχει το ιταλικό λιμενικό και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού. Από την θάλασσα έχουν ανασυρθεί 23 σοροί μεταναστών και αν ο αριθμός των νεκρών επιβεβαιωθεί, η τραγωδία αυτή θα είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί ποτέ στη νότια Μεσόγειο.

Το ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, περίπου 190 χιλιόμετρα νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα και το πλοίο αναφέρεται πως είχε αποπλεύσει από την Αίγυπτο.

6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Εξοντωτικες ποινες σε διακινητες και αμεση δραση στην Αφρικη. Πρεπει να σταματησει αυτο το ρευμα, αν και οι απανταχου καλοθελητες θελουν να παρουν ολη την Αφρικη και την Ασια στην Ευρωπη και να τραγουδαμε κουμπαγια.Δεν ειναι ανθρωπισμος αυτο, ειναι αφελεια στην καλυτερη περιπτωση.
Το γεγονός μου προκαλεί πραγματικά θλίψη. Πόση είναι η αξία μίας ανθρώπινης βασανισμενης ψυχής.. Οι ηγέτες της Ε.Ε πίστεψαν πως θα εξορκίσουν το "κακό" που έρχεται με τις υπογραφές του Δουβλίνου και θα περιορίσουν γεωγραφικά τους ταλαίπωρους και εξαθλιωμενους αυτούς ανθρώπους και κατόπιν τούτου έστρεψαν το βλέμμα άλλου σαν να μη τους αφορά το θέμα. Κάποια στιγμή όμως, θα αναγκαστούν να το αντιμετωπισουν, γιατί θα είναι πλέον και στη δική τους αυλή.
700*5000 ή 6000 και παραπανω το κεφαλι πηρε ο διακινητης και το μονο που επαθε ειναι οτι εχασε μια βαρκα!!! Και εμεις καθομαστε και τους υποδεχομαστε και δινουμε χαρτια ετσι απλοχερα,ωστε ο τυπος αυτος να βγαζει λεφτα...για να μη πω για τους εκβιασμους στους συγγενης των "πελατων" του για λυτρα. Η κατασταση χρειαζεται λυση οχι λαικισμους του στυλ "ολοι ειμαστε ανθρωποι...". Κανειςδε ειπε το αντιθετο,το θεμα ειναι οτι εμεις θα συνεχισουμε να ενισχυουμε τον δουλεμπορα ή θα κανουμε κατι?
Τους υποδεχόμαστε "έτσι απλόχερα", γιατί δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Όταν ένας άνθρωπος επιλέγει να κάνει αυτή την διαδρομή με κίνδυνο της ζωής του, σημαίνει ότι οι πιθανότητες επιβίωσης του ήταν χειρότερες εκεί που βρισκόταν. Νομίζεις ότι θα σταματήσουν να έρχονται κατά εκατοντάδες ακόμα και αν πραγματοποιηθεί το ανέφικτο σου όνειρο να πιάσουν όλους τους δουλεμπόρους; Αυτό που τους κινεί είναι το ένστικτο της επιβίωσης. Μια ουτοπική λύση θα ήταν να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης, να σταματήσουν οι πόλεμοι κτλ. για να μείνουν στις χώρες τους. Αλλά για να είμαστε ρεαλιστές επειδή αυτό ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί, πρέπει να αλλαχτεί η μεταναστευτική πολιτική και να αρχίσουμε να ενσωματώνουμε αυτούς τους ανθρώπους στην κοινωνία, όχι μόνο την ελληνική, αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες.
Ναι ρε παιδια. Δεν είναι όμως και λύση η μετανάστευση τους στην Ευρώπη. Πόσοι μετανάστες θα μπορέσουν να ένταχθούν και πόσοι θα καταφέρουν να έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης τελικά;