Βιβλίο για την ισλαμοφοβία ολοκλήρωσε λίγο πριν τον θάνατό του ο διευθυντής του Charlie Hebdo

Βιβλίο για την ισλαμοφοβία ολοκλήρωσε λίγο πριν τον θάνατό του ο διευθυντής του Charlie Hebdo Facebook Twitter
1

Δύο μόλις ημέρες πριν από την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, ο διευθυντής του και σκιτσογράφος Στεφάν Σαρμπονιέ, γνωστός ως Σαρμπ, ολοκλήρωσε ένα βιβλίο για την ισλαμοφοβία, το οποίο και θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

«Μία ημέρα, για να γελάσουμε, θα δημοσιεύσω όλες τις απειλητικές επιστολές που έλαβα στο Charlie Hebdo», γράφει στο ολιγοσέλιδο βιβλίο του με τίτλο «Ανοιχτή Επιστολή προς τους αγύρτες της ισλαμοφοβίας που παίζουν το παιχνίδι των ρατσιστών».

Ο Σαρμπ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση των τζιχαντιστών στις 7 Ιανουαρίου στα γραφεία του περιοδικού στο Παρίσι, υπερασπίζεται στο βιβλίο του το Charlie Hebdo, το οποίο είχε προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου όταν δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.

«Με ποια διεστραμμένη λογική το χιούμορ είναι λιγότερο συμβατό με το Ισλάμ απ΄ό,τι με όποια άλλη θρησκεία; Αν αφήσουμε να θεωρηθεί ότι μπορούμε να γελάμε με τα πάντα εκτός από συγκεκριμένες πτυχές του Ισλάμ επειδή οι μουσουλμάνοι είναι πολύ πιο εύθικτοι από τον υπόλοιπο πληθυσμό, αυτό δεν είναι διάκριση;», τονίζει.

Αναρωτιέται γιατί η ισλαμοφοβία, δηλαδή ο φόβος για το Ισλάμ, χρησιμοποιείται ως όρος για να καταγγείλει το μίσος προς τους μουσουλμάνους και Κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης επειδή συνέβαλαν στη διάδοση του όρου καθώς, «κάθε σκάνδαλο που περιέχει στον τίτλο του την λέξη Ισλάμ πουλάει».

«Ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτός ο αηδιαστικός πατερναλισμός των λευκών μικροαστών, διανοούμενων "αριστερών" που επιχειρούν να υπάρξουν ανάμεσα στους "άτυχους, αμόρφωτους φτωχούς"», γράφει ο Σαρμπ.

«Το να φοβάσαι το Ισλάμ είναι χωρίς αμφιβολία ανόητο, παράλογο και πολλά άλλα, αλλά δεν είναι προσβλητικό. Το πρόβλημα δεν είναι το Κοράνι, ούτε η Βίβλος, δύο κακογραμμένες, ασυνάρτητες και κουραστικές νουβέλες, αλλά ο πιστός ο οποίος διαβάζει το Κοράνι ή τη Βίβλο, όπως διαβάζει κανείς ένα εγχειρίδιο για τη συναρμολόγηση ραφιών από το Ikea».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια