Ιαπωνικό πανεπιστήμιο παραδέχεται ότι έκανε πειράματα σε Αμερικανούς αιχμαλώτους του Β'ΠΠ

Ιαπωνικό πανεπιστήμιο παραδέχεται ότι έκανε πειράματα σε Αμερικανούς αιχμαλώτους του Β'ΠΠ Facebook Twitter
2

Ένα ιαπωνικό πανεπιστημιακό μουσείο σπάει ένα ταμπού εβδομήντα ετών με μία έκθεσή του για τις περίφημες πειραματικές χειρουργικές επεμβάσεις σε Αμερικανούς αιχμαλώτους κατά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με την Telegraph.

Το μουσείο άνοιξε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Kyushu, στην πόλη Fukuoka, και η έκθεσή του καταγράφει περισσότερο από έναν αιώνα καινοτομιών σε μία από τις πιο αναγνωρισμένες ιατρικές σχολές της Ιαπωνίας. Ωστόσο, ένα μικρό τμήμα της έκθεσης αποκαλύπτει λεπτομέρειες ενός σκοτεινού κομματιού της ιστορίας του πανεπιστημίου, σύμφωνα με το Kyodo News.

Ένα βομβαρδιστικό B-29 Superfortress, το οποίο είχε απογειωθεί από το νησί Γκουάμ του Ειρηνικού και είχε ολοκληρώσει έναν βομβαρδισμό εναντίον ενός αεροδρομίου κοντά στη Fukuoka, δέχθηκε επίθεση από ένα ιαπωνικό μαχητικό στις 5 Μαΐου του 1945. Τοπικά αρχεία αναφέρουν ότι 12 μέλη του πληρώματος επέζησαν, ένας σκοτώθηκε όταν κόπηκαν τα σκοινιά του αλεξίπτωτου του από άλλο μαχητικό και δύο μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από ντόπιους.

Εννέα μέλη αιχμαλωτίστηκαν, εκ των οποίων ο κυβερνήτης Μάρβιν Γουότκινς μεταφέρθηκε στο Τόκιο για ανάκριση. Οι υπόλοιποι παραδόθηκαν σε έναν στρατιωτικό γιατρό και μεταφέρθηκαν στη Σχολή Ιατρικής του Αυτοκρατορικού Πανεπιστημίου του Κιότο, το οποίο διαδέχθηκε το σύγχρονο πανεπιστήμιο.

Σε καταθέσεις σε βάρος 30 γιατρών και προσωπικού του πανεπιστημίου, που παρουσιάστηκαν σε ακρόαση ενός δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στη Yokohama το 1948, υποστηρίχθηκε ότι γιατροί έδωσαν στους αιχμαλώτους ενδοφλέβιες ενέσεις με θαλασσινό νερό προκειμένου να ελέγξουν αν θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο για αποστειρωμένο αλατούχο διάλυμα. Σε άλλους αφαιρέθηκαν κομμάτια από το συκώτι, για να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσαν να επιβιώσουν, ενώ ένα άλλο πείραμα είχε ως στόχο να προσδιορίσει αν η επιληψία μπορεί να ελεγχθεί μέσω της αφαίρεσης μέρους του εγκεφάλου.

Κανένα από τα μέλη του πληρώματος του αμερικανικού βομβαρδιστικού δεν επέζησε, ενώ οι σοροί τους διατηρήθηκαν σε φορμαλδεΰδη μέχρι το τέλος του πολέμου, όταν οι γιατροί προσπάθησαν να τα καταστρέψουν για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ένας από τους γιατρούς αυτοκτόνησε στη φυλακή πριν από τη δίκη και οι κατηγορίες περί κανιβαλισμού απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης στοιχείων, ωστόσο 23 άτομα κρίθηκαν ένοχα για τις πειραματικές εγχειρήσεις. Πέντε καταδικάστηκαν σε θάνατο, τέσσερις σε ισόβια και οι υπόλοιποι έλαβαν μικρότερες ποινές.

Δύο χρόνια μετά, ο στρατηγός Ντάγκλας ΜακΆρθουρ ανακάλεσε τις θανατικές ποινές και μείωσε πολλές από τις ποινές φυλάκισης. Το 1958 είχαν απελευθερωθεί όλοι.  Το πανεπιστήμιο απέφευγε για επτά δεκαετίες να αναφερθεί στο θέμα, μέχρι τον Μάρτιο που συζητήθηκε σε μία συνάντηση καθηγητών, οι οποίοι αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τα στοιχεία της υπόθεσης στην έκθεση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
D-Day- 80 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία: Ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται πως η υποστήριξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί

Διεθνή / D-Day- 80 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία: Ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται πως η υποστήριξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί

Στις 6 Ιουνίου 1944, περισσότεροι από 150.000 στρατιώτες των Συμμάχων 'εισέβαλαν' στη Γαλλία από θάλασσα και αέρα για να διώξουν τις δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ας αναφερθει εδω οτι οι αμερικανοι μετα το τελος του πολεμου, υποσχεθηκαν ατιμωρησια στα μελη της " ομαδας 731" με ανταλαγμα ολα τα data των πειραματων της ομαδας αυτης ( ολοι γνωριζουν τον mengele αλλα λιγοι τον Ishii Shirō)...ωραιος κοσμος...