Δολοφονία και ομαδικός βιασμός διεμφυλικών στο Πακιστάν

Δολοφονία και ομαδικός βιασμός διεμφυλικών στο Πακιστάν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
5

Ένοπλοι στο Πακιστάν σκότωσαν δύο διεμφυλικά άτομα, ενώ απήγαγαν και βίασαν ομαδικά ένα τρίτο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο. Το περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η ομάδα των διεμφυλικών επέστρεφε από ένα γαμήλιο πάρτι, στο οποίο είχε παρουσιάσει μία μουσικοχορευτική παράσταση.

Ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, Σατζάντ Χαν, δήλωσε στο πρακτορείο ότι οι άνδρες τούς περίμεναν και προσπάθησαν να τους απαγάγουν. Αφού αρνήθηκαν τις προτάσεις τους, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν και δύο άτομα πέθαναν επί τόπου, ενώ ένα ακόμα τραυματίστηκε, δήλωσε.

Οι ένοπλοι στη συνέχεια απήγαγαν ένα άλλο μέλος της παρέας και το βίασαν επανειλημμένα, πριν το αφήσουν ελεύθερο λίγες ώρες αργότερα. «Το θύμα διηγήθηκε στην αστυνομία ότι το άφησαν ελεύθερο αφού το βίασαν ομαδικά τέσσερις άνδρες», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Στη συντηρητική κοινωνία του Πακιστάν, οι βίαιες επιθέσεις εναντίον διεμφυλικών αποτελούν συχνό φαινόμενο, επισημαίνει το γαλλικό πρακτορείο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
όσο αποτρόπαιο και αν είναι το έγκλημα αυτό, πριν 4 μέρες δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ 150 φοιτητές στον χώρο του πανεπιστημίου, η είδηση πέρασε στα ψιλά , ούτε ένα πανεπιστήμιο δεν βρέθηκε να δηλώσει έμπρακτα ή έστω τυπικά τον αποτροπιασμό του, ουτε μια πορεία διαμαρτυρίας δεν οργανώθηκε, ούτε ένα τσιτάτο σύνθημα έστω για τα μάτια του κόσμου, τύπου je suis κτλ και αναρωτιέστε τώρα? με τη δολοφονία των τριών, πόσο μίσος υπάρχει στον κόσμο? Βρίσκω ιδιαίτερα επιλεκτικές και υποκριτικές τέτοιες ευαισθησίες
Renton δεν πέρασε καθόλου στα ψιλά, η είδηση έγινε (και σε μας) πρωτοσέλιδο, με πολλαπλά άρθρα, μεγάλες εικόνες και μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποιησης και ΔΕΚΑΔΕΣ σχόλια. (Όντως εδώ πέρα, αρχικά, το μόνο σχόλιο ήταν το δικό σου, και αυτό αρνητικό!). Δεν σου φταίει κανείς άλλος αν εσύ δεν τα είδες. Απαίσιος ο τρόπος που σκέφτεσαι (εκτός αν είσαι τρολ).
Διαγωνισμό κάνουμε για να αναδείξουμε πια αποτρόπαια πράξη πρέπει να λάβει περισσότερη δημοσιότητα; Επιλεκτική και υποκριτική είναι η δική σου θεώρηση, νομίζω, καθώς δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τον θάνατο και βιασμό διεμφυλικών ατόμων από ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Νεκροί και αδίκως, μάλιστα ,υπάρχουν και στα δύο συμβάντα, το θέμα είναι το πλαίσιο στο οποίο έλαβαν χώρα και οι αιτίες για τον θάνατο των αμάχων. Δες το ως γεγονός, "ότι πέθαναν άτομα χωρίς να φταίνε" και όχι "πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στα συντρόφια στην Κένυα" και για τους διεμφυλικούς "ας πρόσεχαν και ας μην προκαλούσαν".