ΟΗΕ: 25 χιλιάδες ξένοι μαχητές στις τάξεις των ισλαμιστών

ΟΗΕ: 25 χιλιάδες ξένοι μαχητές στις τάξεις των ισλαμιστών Facebook Twitter
2

Περισσότεροι από 25.000 ξένοι μαχητές έχουν μεταβεί στη Μέση Ανατολή  για να ενταχθούν σε ομάδες όπως η Αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος (IS), σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του Οργανισμού η ροή των ξένων μαχητών προς τα σημεία δράσης  αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων είναι η υψηλότερη που είχαν ποτέ ιστορικά.

Όπως αναφέρει το BBC, τα στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν ότι μαχητές από τουλάχιστον 100 χώρες έχουν ταξιδέψει σε περιοχές όπως το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και το Πακιστάν. Ο αριθμός τους μάλιστα έχει αυξηθεί κατά 71% από τα μέσα του 2014 ως τον Μάρτιο του 2015 ενώ Συρία και Ιράκ έχουν γίνει ένα πραγματικό «σχολείο» για αυτούς τους μαχητές.

Η έκθεση αναφέρει ότι αυτό αποτελεί άμεση και μακροπρόθεσμη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, καθώς στη συνέχεια το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να διασπείρει αυτούς τους εκπαιδευμένους τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο.

Ένας μεγάλος αριθμός των ξένων μαχητών έχουν έρθει από την Τυνησία, το Μαρόκο, τη Γαλλία και τη Ρωσία ενώ υπήρξε αύξηση του αριθμού των τρομοκρατών που προέρχονται από χώρες όπως οι Μαλδίβες, η Φινλανδία και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Στην έκθεση γίνεται έκκληση για μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εθνών ώστε να εντοπίζονται αυτοί οι τρομοκράτες..

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Στην έκθεση γίνεται έκκληση για μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εθνών ώστε να εντοπίζονται αυτοί οι τρομοκράτες." Τι όμορφο παραμύθι, επιπλέον έχει καί δράκο. Αυτό που αναρωτιέμαι καιρό τώρα, είναι πού βρίσκουν τα άρματα μάχης και τον βαρύ οπλισμό τους, τα ψωνίζουν απο το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους; Πώς και δεν μπορούν να βρούν οι ΗΠΑ ποιός τους τα δίνει; Κακές σκέψεις δεν θέλω.
Έλα μωρέ και συ, τα φέρνουν απ' το σπίτι οι εθελοντές.Για αυτό σου λέω, έχουμε σοβαρό θέμα.. φόρα την κουκούλα και ξεκίνα να δίνεις. Άσχετο (ή όχι τόσο;) Βγήκε δημοσίευμα στην Τουρκία για την υπόθεση ομηρίας, που αναφέρει πως οι εκτελεστές έπαιρναν τηλεφωνικές εντολές από Ελλάδα...