Γιατί κανείς δεν ήξερε τίποτα για τα προβλήματα υγείας του συγκυβερνήτη Andreas Lubitz;

Γιατί κανείς δεν ήξερε τίποτα για τα προβλήματα υγείας του συγκυβερνήτη Andreas Lubitz; Facebook Twitter
1

Στο μεταναζιστικό παρελθόν θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες του γεγονότος ότι κανείς από τους υπεύθυνους της Germanwings και της Λουφτχάνσα δεν ήξερε για τα ψυχολογικά προβλήματα του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι νόμοι στη Γερμανία για την προστασία του προσωπικού απορρήτου είναι πολύ αυστηροί από την εποχή μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε ήταν που θεσπίστηκαν πολύ αυστηρά μέτρα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής λόγω της κατασκοπείας στη ναζιστική εποχή αλλά και της μυστικής αστυνομίας Στάζι στην Ανατολική Γερμανία.

Λόγω ακριβώς αυτής της νομοθεσίας οι θεράποντες ιατροί του Andreas Lubitz δεν είχαν το δικαίωμα να πούν τίποτα για τα ψυχολογικά του προβλήματα και τις αυτοκτονικές τάσεις με αποτέλεσμα αυτός να συνεχίσει να πετά και τελικά να οδηγήσει στο θάνατο τον εαυτό του και τους 149 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Germanwings.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο μόνο εκείνος θα μπορούσε να αποκαλύψει στα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε, τα οποία όμως φέρεται να απέκρυπτε από την εταιρεία. Ο γερμανικός νόμος είναι και ο λόγος που σε πολλά γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρονταν στον συγκυβερνήτη ακόμα και μετά την τραγωδία ως Andreas L., αποκρύπτοντας το επίθετό του.

Τώρα, μετά  την αεροπορική τραγωδία η Άνκελα Μέρκελ ανοίγει και πάλι τη συζήτηση για την επανεξέταση αυτού του νόμου.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Διεθνή / Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν
NEWSROOM
Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Διεθνή / Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της
NEWSROOM
Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM
IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια