#BoycottIndiana: Σάλος στην πολιτεία των ΗΠΑ, με anti-gay νόμο που προάγει τις διακρίσεις

#BoycottIndiana: Σάλος στην πολιτεία των ΗΠΑ, με anti-gay νόμο που προάγει τις διακρίσεις Facebook Twitter
1
#BoycottIndiana: Σάλος στην πολιτεία των ΗΠΑ, με anti-gay νόμο που προάγει τις διακρίσεις Facebook Twitter

Την προηγούμενη εβδομάδα, ψηφίστηκε στην πολιτεία της Indiana ένας νόμος που επιτρέπει την άρνηση παροχής υπηρεσίας σε ομοφυλόφυλα άτομα εφόσον το επιτάσσουν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του εκάστοτε επιχειρηματία.

Ο νόμος που φέρει την ονομασία Religious Freedom Restoration Act (Νόμος για την Αποκατάστασης της Θρησκευτικής Ελευθερίας) προστατεύει κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης ή υπάλληλο, ο οποίος θα αρνηθεί την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας ή ακόμα και την πρόσληψη σε ομοφυλόφιλα άτομα ή μέλη μειονοτήτων με πρόσχημα τα θρησκευτικά του πιστεύω.

Όπως ήταν φυσικό ο νέος νόμος που προτάθηκε προς ψήφιση από τον κυβερνήτη της πολιτείας Mike Pence, με την αιτιολογία ότι συναντάται και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων σε ολόκληρη την Αμερική. Αντιδράσεις που  εκφράστηκαν κυρίως μέσω των social media και του hashtag #BoycottIndiana που προτρέπει τον κόσμο σε συντονισμένο μποϋκοτάζ κατά της αμερικανικής πολιτείας.

Ήδη δεκάδες δήμαρχοι, τοπικοί παράγοντες, αθλητικά σωματεία και ομάδες, σάιτ και πολυάριθμες γνωστές επιχειρήσεις συμμετέχουν στην ενέργεια αυτή, ακυρώνοντας συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό το πολλαπλό μποϋκοτάζ της Πολιτείας και την αποσαφήνηση του νόμου ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό φαινόμενο διάκρισης.

 

Παράλληλα αίσθηση έχουν προκαλέσει και οι δηλώσεις του προέδρου της Apple, Tim Cook, στην Washington Post -ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος-, όπου εμφανίστηκε έξω φρενών για τις εξελίξεις στην Ινδιάνα και όπου αλλού είναι σε ισχύ παρόμοιοι νόμοι, αποκάλώντας τον συγκεκριμένο νόμο "επικίνδυνο".

 

Παρακολουθήστε, σε πραγματικό χρόνο, τις αντιδράσεις των πολιτών, μεσω του hashtag #BoycottIndiana στο Twitter, στο παρακάτω παράθυρο:

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια