Κωνσταντινούπολη: Όμηρος ενόπλων ο εισαγγελέας της υπόθεσης Μπερκίν

Κωνσταντινούπολη: Όμηρος ενόπλων ο εισαγγελέας της υπόθεσης Μπερκίν Facebook Twitter
0

Ένοπλοι, που πιστεύεται ότι είναι μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, μέσα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας είναι αυτός που χειρίζεται την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που τραυματίστηκε θανάσιμα από δακρυγόνο κοντά στο πάρκο Γκεζί τον Ιούνιο του 2013. Σύμφωνα με τη Hurryiet, ακούστηκαν πυροβολισμοί στο κτίριο, ενώ σε φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο διακρίνεται ο εισαγγελέας φιμωμένος, υπό την απειλή όπλου.

Halk Savaşçılarının Gönderdikleri Belge ve Videoları yayınlıyoruz…#BerkininKatiliniAçıklayın

Posted by Halkın Sesi TV on Tuesday, March 31, 2015

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο halkinsesi.tv, ο οποίος συνδέεται με την οργάνωση, οι δράστες έχουν δώσει στην αστυνομία προθεσμία μέχρι τις 3:36 μ.μ. ώρα Τουρκίας για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Τα αιτήματα περιλαμβάνουν δημόσια ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Μπερκίν και τη δίωξη τους από «λαϊκό δικαστήριο», καθώς και την απαλλαγή όσων δικάστηκαν για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στον 15χρονο.

Ο Μπερκίν πέθανε στις 11 Μαρτίου του 2014, μετά από 269 μέρες σε κατάσταση κώματος. Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι από περίβλημα δακρυγόνου, ενώ είχε βγει για να αγοράσει ψωμί, εν μέσω αστυνομικής επιχείρησης κατά των διαδηλώσεων για το Γκεζί. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ