Πλησιάζει η "νεκρανάσταση" των Μαμούθ

Πλησιάζει η "νεκρανάσταση" των Μαμούθ Facebook Twitter
9

Tα μαμούθ ετοιμάζονται για επιστροφή στη Γη, μετά από σχεδόν 3000 χρόνια χάρη σε μια ομάδα αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι κατάφεραν για πρώτη φορά κατάφεραν να εισάγουν επιτυχώς δεκάδες γονίδια ενός μαμούθ στο DNA ενός σημερινού αφρικανικού ελέφαντα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον διακεκριμένο καθηγητή γενετικής George Church , ο οποίος έχει συχνά προκαλέσει θόρυβο με τις τολμηρές πρωτοβουλίες του, πήραν δείγμα DNA από μαμούθ που είχε βρεθεί διατηρημένο στoν Αρκτικό κύκλο και απομόνωσαν 14 γονίδια που είναι διακριτά από εκείνα του σημερινού συγγενούς τους, του ελέφαντα.

Στη συνέχεια, δημιούργησαν στο εργαστήριο αντίγραφα από αυτά τα γονίδια του μαμούθ και μετά τα εισήγαγαν στο γενετικό υλικό ενός ελέφαντα, αντικαθιστώντας αντίστοιχα γονίδια. Τα νέα γονίδια του μαμούθ λειτουργούν φυσιολογικά μέσα στον ελέφαντα, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες «Ντέιλι Μέιλ» και «Τέλεγκραφ».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Σύμφωνα με το άρθρο, τα μαμούθ εξαφανίστηκαν πριν 3.000 χρόνια. Δηλαδή μετά τον Τρωικό πόλεμο.Ή μετά τον Μινωικό πολιτισμό.Ή μετά τον Μυκηναϊκό πολιτισμό. Ή κατά τον πρώτο ελληνικό αποικισμό.Τι δεν πάει καλά?
Από όσο γνωρίζω, τα μαμούθ συνυπήρξαν με τους πρώτους Homo Sapiens, δηλαδή τουλάχιστον πριν 10.000 χρόνια, ενώ ένα υποείδος του υπήρχε και πιο μετά στην ήπειρο της Αμερικής λόγω της αργοπορημένης άφιξης των σύγχρονων ανθρώπων μέσω του Βερίγγειου πορθμού κατά την τελευταία περίοδο των παγετώνων όπου η στάθμη της θάλασσας το επέτρεπε.
Eχεις απόλυτο δίκιο, αλλά τότε μιλάμε για συγκεκριμένο είδος που είναι ένα μαμούθ-νάνος που ελάχιστη σχέση έχει με τα μεγάλα μαμούθ που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Είναι σαν να λέμε ότι θα ξαναφέρουμε στη ζωή έναν καρχαρία (που όλοι ξέρουμε πως είναι ένας καρχαρίας) και τελικά δημιουργούμε ένα σαλάχι.
άντε και με δεινόσαυρους σε λίγο καιρό... αντί να επαναφέρονται στην ζωή είδη που χάθηκαν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, μήπως να κοιτάξουμε πως θα σώσουμε αυτά που εξαφανίζουμε καθημερινά;