Τουρίστριες χάραξαν τα αρχικά τους στο Κολοσσαίο για μία selfie

Τουρίστριες χάραξαν τα αρχικά τους στο Κολοσσαίο για μία selfie Facebook Twitter
19

Δύο Αμερικανίδες τουρίστριες συνελήφθησαν το Σάββατο στη Ρώμη, αφότου χάραξαν τα αρχικά τους στο Κολοσσαίο και στη συνέχεια έβγαλαν selfie για να καταγράψουν το «έργο» τους.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, οι δύο κοπέλες από την Καλιφόρνια, ηλικίας 21 και 25 ετών, σκάλισαν με ένα νόμισμα τον τοίχο στον δεύτερο όροφο του αρχαιολογικού μνημείου.

Τουρίστριες χάραξαν τα αρχικά τους στο Κολοσσαίο για μία selfie Facebook Twitter

Ένας ξεναγός, που είδε τι έκαναν οι τουρίστριες, κάλεσε την αστυνομία, που τις συνέλαβε ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για καταστροφή αρχαίου μνημείου. Όπως αναφέρει το ANSA, οι κοπέλες ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι «δεν φαντάστηκαν πως ήταν τόσο σοβαρό» αυτό που έκαναν.

Το σημείο που χάραξαν τα αρχικά τους χρονολογείται κατά προσέγγιση από το 1800, οπότε και είχε ανακαινιστεί. Σημειώνεται ότι το Κολοσσαίο έχει χαρακηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Νομίζω ότι είναι λίγο κομπλεξικό σε κάθε είδηση που αφορά το εξωτερικό και βλακείες που κάνουν άλλοι,να υπάρχουν απαντήσεις αυτού του τύπου.Όποιος απεχθάνεται τόσο αυτή τη χώρα,τους ανθρώπους και τις καταστάσεις της μπορεί να φύγει.Γιατί αυτού του είδους η κριτική και ο τρόπος σκέψης δεν βοηθάει κανέναν να βελτιωθεί και να πάει μπροστά.
Εάν εσύ κατάλαβες ότι το σχόλιο προέρχεται από έναν άνθρωπο ο οποίος απεχθάνεται ΤΟΣΟ αυτή τη χώρα, μάλλον υπάρχει θέμα διαφοράς αντιλήψεως. Και το να στιγματίζει κάποιος τα χάλια μας, δε νομίζω ότι απαγορεύεται, ούτε θάβοντας κάτω από το χαλί τα προβλήματα δεν υπάρχουν.Όσον αφορά στο κόμπλεξ, δείχνει μία ελαφρά προπέτεια το να χαρακτηρίζεις έναν άνθρωπο το οποίο δε γνωρίζεις προσωπικά κατ' αυτό τον τρόπο.Τέλος, η κριτική και η ανάδειξη των προβλημάτων μπορούν να οδηγήσουν στην επίλυσή τους, όχι το να κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε.
Το σχόλιο σου ήταν η αφορμή γιατί είναι κάτι το οποίο παρατηρώ συνέχεια.Σε κάθε είδηση που ούτε καν αφορά τη χώρα,θα γίνει αναφορά στο πόσο χάλιες και άξεστοι είμαστε.Δεν ήταν προσωπική επίθεση και δεν ήθελα να σε προσβάλω.
Το δέχομαι αυτό που μου λες, όλως ενημερωτικώς όμως θα σου παραθέσω ένα link από δικό μου παλαιότερο σχόλιο από το οποίο μπορείς να αντιληφθείς τη στάση ζωής μου στο θέμα που συζητάμε, αν και δε θεωρώ ότι δεν επιτρέπεται να στιγματίζουμε τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα. http://www.lifo.gr/now/greece/56423#1162361
Ωχ ...έλα μωρέ «Διογένη» που σε ενδιαφέρει να «στιγματίσεις τα χάλια μας», ούτως ώστε αυτά να «διορθωθούν». Απλά ήθελες να πεις το τσιτάτο σου, τώρα.Επίσης πρόσφατο: «Φθορές στην Ακρόπολη από 23χρονους Ρώσους που έκαναν ακροβατικά. Συνελήφθησαν (και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα) για τις ζημιές στο μεσαιωνικό τοιχίο».http://www.lifo.gr/now/greece/53663…Δεν είδα κανέναν, σ' αυτήν την περίπτωση, να υποστηρίζει τους Ρώσους ανεγκέφαλους, ούτε να ψέγει τις ημεδαπές «δυνάμεις καταστολής».
Μωρέ Πενταγιώτισσα, έστω ότι είπα το τσιτάτο μου, δες και το παρακάτω link με τα σχόλια, αλλά και τη σχετική ψηφοφορία (για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο), και θα αντιληφθείς ίσως τι εννοώ...http://www.lifo.gr/now/culture/62078
Αραγε θα συνεβαινε κατι αντιστοιχο αν καποιος εγραφε το ονομα του στα μαρμαρα του Παρθενωνα; Γιατι την προηγουμενη βδομαδα που πηγα εγω δεν υπηρχε ψυχη ουτε απο ασφαλεια ουτε απο ξεναγους. Μονο δυο κοπελες που εκοβαν τα εισιτηρια...
Και στο Κολοσσαίο ξεναγός τους είδε, δεν τους είδε φύλακας. Συν τοις άλλοις, τέτοιοι χώροι θέλουν τόσο κόσμο για να φυλαχτούν αποτελεσματικά, που, αν λέγαμε το νούμερο, όλα τα νεοφιλελέδια εδώ πέρα θα πεθαίναν αυτοστιγμεί ...
Μα μην είσαι κακός.Οι κοπέλες ΑΠΛΑ δεν το σκέφτηκαν.Πού να πάει το μυαλό τους!!!!Θα θελα πάντως να ήμουν μέσα σε αυτό (στο μυαλό τους) για να δω πού στο καλό νόμιζαν ότι πήγαιναν όταν αποφάσισαν να πάνε εκεί.
Δεν είναι κακία... Έχω πάει σε μουσείο στις ΗΠΑ στις ελληνικές αρχαιότητες όπου οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν τουρίστες και όταν κατέφθασε ένα σχολείο τα παιδια 13-14 χρ. βρήκαν την ευκαιρία να κοροϊδέψουν... Που να πάει το μυαλό τους... Ακατοίκητο... Απαίδευτο... Χωρίς παρελθόν που είτε θέλουμε είτε όχι μας κάνει να ξεχωρίζουμε... (όλους τους Ευρωπαίους).