“Σοκαρισμένος από τα σκίτσα της Charlie” ο συλληφθείς για την δολοφονία του Νεμτσόφ

“Σοκαρισμένος από τα σκίτσα της Charlie” ο συλληφθείς για την δολοφονία του Νεμτσόφ Facebook Twitter
0
“Σοκαρισμένος από τα σκίτσα της Charlie” ο συλληφθείς για την δολοφονία του Νεμτσόφ Facebook Twitter

Με τα σκίτσα του Μωάμεθ φαίνεται να συνδέει την δολοφονία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νιεμτσόφ, ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ.


Ο Καντίροφ δήλωσε ότι ο επίσης τσετσενικής καταγωγής Ζάουρ Νταντάγεφ που κρατείται ως ύποπτος για το φόνο, είναι "βαθιά πιστός" και έπαθε σοκ όταν είδε τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ τα οποία είχε δημοσιεύσει η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.


Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εξετάζουν την πιθανότητα ισλαμιστές μαχητές να πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Νεμτσόφ, ο οποίος είχε υπερασπιστεί τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και τα σκίτσα που αυτή δημοσίευσε.

"Όλοι όσοι γνωρίζουν τον Ζάουρ (Νταντάγεφ) επιβεβαιώνουν ότι είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος και ότι όπως και όλοι οι μουσουλμάνοι, σοκαρίστηκε από τις δραστηριότητες του Charlie και τα σχόλια υπέρ της δημοσιοποίησης των σκίτσων", έγραψε ο Καντίροφ στον λογαριασμό του στο Instagram.

"Γνώριζα τον Νταντάγεφ, ήταν ένας πραγματικός Ρώσος πατριώτης, ένας από τους πιο θαρραλέους και άξιους στρατιώτες του συντάγματός του", είπε ο Καντίροφ, ο οποίος δηλώνει ότι δεν κατανοεί τους λόγους της σύλληψής του.

Την επομένη της δολοφονίας του Νεμτσόφ, ο Καντίροφ είχε δηλώσει ότι η δολοφονία "οργανώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης που αναζητούν κάθε μέσο για να προκαλέσουν μια εσωτερική σύγκρουση στη Ρωσία".

Ο Καντίροφ επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο Νταντάγεφ, ένας από τους πέντε υπόπτους που κρατούνται για την δολοφονία του Νιεμτσόφ, διετέλεσε μέλος της τσετσενικής αστυνομίας και παρασημοφορήθηκε για τη γενναιότητά του.

Ομολόγησε την ανάμειξή του στη δολοφονία
Ο 30χρονος Νταντάγεφ ομολόγησε σήμερα την ανάμειξή του στη δολοφονία του Νεμτσόφ, όταν παρουσιάστηκε σε δικαστήριο της Μόσχας μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους, μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία που συγκλόνισε τη ρωσική αντιπολίτευση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM