Ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση, δημοσιεύτηκε το πόρισμα για την πτήση MH370

Ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση, δημοσιεύτηκε το πόρισμα για την πτήση MH370 Facebook Twitter
0

Έναν χρόνο μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, οι εμπειρογνώμονες έδωσαν στη δημοσιότητα το προκαταρκτικό τους πόρισμα, το οποίο όμως δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση για τα αίτια της εξαφάνισης.

Σύμφωνα με την έρευνα, δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες στο πλήρωμα του αεροπλάνου. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κοινωνική απομόνωση, αλλαγή στις συνήθειες ή τα ενδιαφέροντα, αμέλειας του εαυτού τους, κατανάλωσης αλκοόλ ή ναρκωτικών, τόσο για τον πιλότο όσο και για τον συγκυβερνήτη και το πλήρωμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση, δημοσιεύτηκε το πόρισμα για την πτήση MH370 Facebook Twitter

Το 584 σελίδων πόρισμα από μια ανεξάρτητη ομάδα έρευνας αναφέρει, σύμφωνα με τον Guardian, λεπτομέρειες της ζωής του πληρώματος, τα ιατρικά και οικονομικά αρχεία τους, την εκπαίδευσή τους, ενώ σημειώνει με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό συντήρησης του αεροσκάφους, τις καιρικές συνθήκες και στοιχεία για τα συστήματα επικοινωνιών, καθώς και άλλες πληροφορίες που δεν δείχνουν τίποτα το ασυνήθιστο, με μία εξαίρεση.

Το μοναδικό νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι η μπαταρία μίας συσκευής εντοπισμού είχε λήξει έναν χρόνο πριν από την εξαφάνιση. Αυτό σημαίνει πως είναι ακόμα πιο δύσκολος ο εντοπισμός του στον Ινδικό Ωκεανό, όπου πιστεύεται ότι κατέπεσε.

Ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση, δημοσιεύτηκε το πόρισμα για την πτήση MH370 Facebook Twitter

Η πτήση MH370 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014 με 12 μέλη πληρώματος και 227 επιβάτες. Στις 29 Ιανουαρίου η Μαλαισία χαρακτήρισε επισήμως την εξαφάνιση αυτή δυστύχημα, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM