Ισπανία: 95 κατασχέσεις σπιτιών την ημέρα το 2014

Ισπανία: 95 κατασχέσεις σπιτιών την ημέρα το 2014 Facebook Twitter
2

Σχεδόν 35.000 πρώτες κατοικίες κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του 2014 στην Ισπανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Πρόκειται δηλαδή για 95 κατασχέσεις την ημέρα, από ιδιοκτήτες που δεν μπορούσαν να αποπληρώνουν τα ενυπόθηκα δάνειά τους.

Συγκεκριμένα, οι κατασχέσεις πρώτων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 7,4% αγγίζοντας τις 34.680 για το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας.

Αν συμπεριληφθούν και οι δευτερεύουσες κατοικίες, τα γραφεία, τα εμπορικά καταστήματα, τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα, οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 9,3% το 2014, φτάνοντας τις 119.442.

Στην Ισπανία, η οποία έχει πληγεί τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από το σκάσιμο της φούσκας της αγοράς ακινήτων, οι κατασχέσεις έχουν γίνει το θλιβερό σύμβολο της κρίσης και έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στην κοινή γνώμη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Εκεί πηγαίναμε αν έβγαινε ξανά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ήδη είχαν στείλει το περιώνυμο e-mail στον Χαρδούβελη με τις "προτάσεις" του οι τροικανοί.
Άντε και στα δικά μας, λευτεριά στις τράπεζες. Σώστε όσες μπορείτε σύντροφοι στα σχόλια της LiFO. Αυτό είναι ανάπτυξη! ΝΑΙ στους περισσότερους άστεγους, ΝΑΙ στις αυτοκτονίες, ΝΑΙ στην εξαθλίωση.