ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Bild: Έτσι ψήφισαν οι βουλευτές σας... και συνεχίζει να ρέει το χοντρό χρήμα

Bild: Έτσι ψήφισαν οι βουλευτές σας... και συνεχίζει να ρέει το χοντρό χρήμα Facebook Twitter
5

Τα ονόματα των Γερμανών βουλευτών που συμμετείχαν στη χθεσινή ψηφοφορία του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου για την παράταση του ελληνικού προγράμματος και το πώς ψήφισε ο καθένας δημοσιεύει σήμερα η Bild, σε τρισέλιδο αφιέρωμα υπό τον τίτλο: «542 ναι, 32 όχι - Έτσι ψήφισαν οι βουλευτές σας... και συνεχίζει να ρέει το χοντρό χρήμα».

Η εφημερίδα δημοσιεύει ακόμη δήλωση του βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ ο οποίος, όπως είχε προαναγγείλει, καταψήφισε την πρόταση:

«Ψήφισα "όχι", επειδή μια κρίση που δημιουργήθηκε λόγω υπερχρέωσης δεν μπορεί να επιλυθεί μακροπρόθεσμα με όλο και υψηλότερα χρέη.

Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά ανεπαρκούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αναποτελεσματικής διοίκησης και της ανύπαρκτης διάθεσης εύπορων Ελλήνων να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Γιατί πρέπει να εγγυηθεί ο Γερμανός φορολογούμενος για τα προβλήματα που δημιουργούνται έτσι;» δηλώνει ο κ. Μπόσμπαχ αιτιολογώντας την ψήφο του.

Bild: Έτσι ψήφισαν οι βουλευτές σας... και συνεχίζει να ρέει το χοντρό χρήμα Facebook Twitter

Από την πλευρά του «ναι», την ψήφο του αιτιολογεί ο βουλευτής της CDU Ματίας Τσίμερ:«Ψήφισα "ναι" διότι εμπιστεύομαι περισσότερο αυτά που διαπραγματεύτηκε ο Β. Σόιμπλε από ό,τι αυτά που λένε οι Έλληνες.Επιπλέον, η Ευρώπη για μένα είναι κάτι περισσότερο από ένα οικονομικό μέγεθος. Σε αυτό στέκομαι απολύτως στην παράδοση του Κόνραντ Αντενάουερ και του Χέλμουτ Κολ» δηλώνει.

Την αρνητική ψήφο του κ. Μπόσμπαχ σέβεται απολύτως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην Bild am Sonntag και θα δημοσιευθεί αύριο.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σύμφωνα με προδημοσιευμένο απόσπασμα, ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι κάθε βουλευτής είναι στο τέλος υπόλογος στην συνείδησή του.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ. Αν αυτό δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την συνείδησή του, τότε το 'όχι΄ του είναι συνεπές» δηλώνει και προσθέτει ότι ο ίδιος πάντως, «έπειτα από προσεκτική σκέψη», ψήφισε «ναι».

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Προτωποριακο αρθρο της Bild. Εναντια των γερμανων βουλευτων και οχι εναντια στους απληστους τμπεληδες κλπ κλπ ελληνες.Μηπως θα επρεπε να ακολουθησουμε το παραδειγμα ;
Σόιμπλε: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ. Αν αυτό δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την συνείδησή του, τότε το 'όχι΄ του είναι συνεπές» Έλληνας πρωθυπουργός (διαχρονικά): "Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Χ βουλευτή. Αν αυτό δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη συνείδησή του, τότε το "όχι" του πρέπει να οδηγήσει σε διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα, κατά προτίμηση και από την βουλευτική έδρα ώστε να βάλουμε στη θέση του κάποιον που θα ψηφίζει "ναι". Τσίπρας: "Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους βουλευτές που αντιτίθενται στη συμφωνία με το Γιούρογκρουπ. Αν αυτή η αντίθεση δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη συνείδησή τους, τότε απλά δεν φέρνουμε τη συμφωνία προς έγκριση στο κοινοβούλιο για να μην καταγραφεί αυτή τους η αντίρρηση".
Άλλο αυτό. Το σχόλιό μου δεν επαινεί τον Σόιμπλε, απλά επισημαίνει την διαφορά κουλτούρας σχετικά με το κατά πόσο η συνείδηση ενός βουλευτή οφείλει να ανήκει στον ίδιο και όχι στο κόμμα του.
Ο Σόϊμπλε οφείλει να σεβαστεί την γνώμη του Μπόσμπαχ γιατί συγκεντρώνει την συντριπτική πλειοψηφία εκεί που είναι υποψήφιος όσο κανένας άλλος στους χριστιανοδημοκράτες. Έτσι λειτουργεί η πολιτική !Και επειδή ο Μπόσμπαχ νιώθει ότι δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τους ψηφοφόρους του με τις διάφορες αντιλήψεις που έχει εδώ και χρόνια θέλει να παραιτηθεί. Δημιουργείται λέει ένα κλίμα εντός του κοινοβουλίου ότι κανείς είναι εναντίον της Α. Μέρκελ όταν εκπροσωπεί διαφορετική γνώμη.