Αποσύρει τα βαρέα όπλα ο ουκρανικός στρατός

Αποσύρει τα βαρέα όπλα ο ουκρανικός στρατός Facebook Twitter
0

Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε την απόσυρση των βαρέων όπλων από την πρώτη γραμμή της μάχης στην ανατολική Ουκρανία, τηρώντας έτσι μέρος της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε πρόσφατα στο Μινσκ.

Όπως αναφέρει το BBC, το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανέφερε ότι πρόκειται για το «πρώτο βήμα», το οποίο θα επιβλέψουν διεθνείς παρατηρητές.

Νωρίτερα, και οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν ανακοινώσει ότι αποσύρουν τα δικά τους βαρέα όπλα, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τους παρατηρητές.

Αποσύρει τα βαρέα όπλα ο ουκρανικός στρατός Facebook Twitter

Η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε πλήρως καθώς οι φιλορώσοι κατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε μόλις λίγες ημέρες αργότερα.

Οι συγκρούσεις στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, έναν μήνα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από τότε μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 5.800 άνθρωποι, ωστόσο ο οργανισμός εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ