Βαρουφακης στο Charlie hebdo: H φορολόγηση της εκκλησίας και η αφαίμαξη του λαού

Βαρουφακης στο Charlie hebdo: H φορολόγηση της εκκλησίας και η αφαίμαξη του λαού Facebook Twitter
4

Με συνέντευξη Έλληνα υπουργού Οικονομικών κυκλοφόρησε σήμερα το καινούργιο τεύχος του Charlie Hebdo.


Η συνταγή της λιτότητας είναι λάθος αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος σημειώνει πως οι Ευρωπαίοι κάθε φορά που τα μέτρα λιτότητας αποτυγχάνουν, συνταγογραφούν καινούργια. «Η Ευρώπη συνταγογραφεί τη λιτότητα, όπως οι γιατροί συνταγογραφούσαν την αφαίμαξη στον Μεσαίωνα» αναφέρει σχετικά ο Γ. Βαρουφάκης ο οποίος τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μέσα από τις αναταραχές της Ιστορίας με τη θλιβερή τιμή να πρέπει να επιδιορθώσει τις ζημιές που άφησαν τα κόμματα και οι θεσμοί του συστήματος. 

«Αν οι φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως αυτή στην οποία συμμετέχω, ασφυκτιούν και αν οι άνθρωποι που τις εξέλεξαν έχουν οδηγηθεί στην απελπισία, οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι φανατικοί, οι ρατσιστές, οι εθνικιστές και όλοι όσοι ζουν με το μίσος». αναφέρει σε άλλο κομμάτι της συνέντευξης ενώ απευθυνόμενος στους ευρωπαίους ομολόγους του ο Βαρουφάκης υπογραμμίζει πως αν πιστεύουν ότι έχουν συμφέρον να σκοτώσουν τις προοδευτικές κυβερνήσεις όπως η δική μας τότε θα πρέπει να περιμένουν τα χειρότερα.

Στην συνέντευξη και σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η Le Figaro, o Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται και στην φορολόγηση της εκκλησίας. Όπως σημειώνει η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία η οποία έχει τεράστια ακίνητη περιουσία δεν φορολογείται όπως θα έπρεπε. Το ίδιο σημειώνει πως ισχύει και για τους εφοπλιστές για τους οποίους οποιαδήποτε απόπειρα φορολόγησης σημαίνει πως υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσει απομάκρυνση των χρημάτων τους από την Ελλάδα σε τράπεζες τους εξωτερικού.

"Πριν από την κρίση, η μειοψηφία των Ελλήνων εκμεταλλεύτηκαν την ανάπτυξη ενώ η πλειοψηφία είχε δυσκολίες για να τα βγάλει πέρα. Και μετά την κρίση, το βάρος πέφτει και πάλι σε εκείνους που και πριν είχαν δυσκολία." αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ