O Πάπας χάρισε στην Μέρκελ ένα δώρο με νόημα...

O Πάπας χάρισε στην Μέρκελ ένα δώρο με νόημα... Facebook Twitter
3

Μόλις 40 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βατικανό.

Αν και ιδιωτική επίσκεψη, η κα Μέρκελ συνοδευόταν από 15μελη αντιπροσωπεία, ενώ συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, επίσκοπο Πιέτρο Παρολίν μεταδίδει το ελληνικό euronews. 

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μιλούσε ιταλικά και η Καγκελάριος γερμανικά, κάτι, που έκανε απαραίτητη την παρουσία διερμηνέων.

Η Άνγκελα Μέρκελ δώρισε ένα χρηματικό ποσό για τα προσφυγόπουλα από την Μέση Ανατολή και κυρίως από Συρία και Ιράκ, όπως και cd με μουσική του Μπαχ κι ένα βιβλίο, προσωπικά για τον Πάπα.

Αλλά ο Ποντίφικας από την πλευρά του σε μία κίνηση όλο νόημα δώρισε την Χαρά του Ευαγγελίου (Evangelii Gaudium), στα γερμανικά, για να μπορεί να το διαβάσει.

Το πόνημα 84 σελίδων της θητείας του, για τις υποχρεώσεις των Χριστιανών απέναντι στην ειδωλολατρία του χρήματος και στην τυραννία των αγορών εις βάρος των αδυνάμων.

Το συγκεκριμένο έργο αποκαλείται ως «Μανιφέστο του Πάπα» ή «Μεγάλη Χάρτα της αναμόρφωσης της Καθολικής Εκκλησίας».

Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα ώστε να γίνεται κατανοητό από όλους, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου.

Επίσης της δώρισε κι ένα νόμισμα από τη θητεία του με ανάγλυφο το πρόσωπο του Αγίου Μαρτίνου της Τουρώνης (σημερινή Τουρ στη Γαλλία), ο οποίος είχε κόψει στα δύο τον στρατιωτικό του μανδύα για να ντύσει κι έναν επαίτη.

«Μου αρέσει να το δωρίζω στους αρχηγούς κρατών, διότι πιστεύω ότι είναι καθήκον τους να προστατεύουν τους φτωχούς» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος για να απαντήσει η Άνγκελα Μέρκελ «κάνουμε ό,τι μπορούμε».

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM
ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Βέβαια είναι γνωστό οτι όλοι οι αρχηγοί των κρατών τηρούν τα καθηκοντά τους και προσπαθούν να προστατέψουν τους φτωχότερους.Σε ποιά χώρα γίνεται αυτό;Πείτε μας δημόσια....θα βουλιάξει την επόμενη μέρα λόγω υπερπληθυσμού.
"...για να απαντήσει η Άνγκελα Μέρκελ «κάνουμε ό,τι μπορούμε»""...για να δημιουργούμε συνεχώς νέους φτωχούς, να έχουμε να προστατεύουμε" θα ήταν ολοκληρωμένη η φράση.