Φαλτσιανί: Η λίστα του Swissleak είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

Φαλτσιανί: Η λίστα του Swissleak είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου Facebook Twitter
0

«Η κορυφή του παγόβουνου» είναι  το σκάνδαλο φορολογικής απάτης της HSBC Ελβετίας σύμφωνα με τον άνθρωπο που αποκάλυψε τα στοιχεία από τα οποία πήρε το όνομα της η περιβόηητη λίστα, τον πρώην εργαζόμενο της τράπεζας, αρμόδιο για θέματα πληροφορικής Ερβέ Φαλσιανί (Η λίστα αυτή έχει ονομαστεί στο «ελληνικό ¨σκέλος της «λίστα Λαγκάρντ»).

Ο Φαλσιανί, κάνει λόγο για «κορυφή του παγόβουνου», επειδή, όπως λέει σε συνέντευξη του στην γαλλική εφημερίδα «Le Parisien”

οι δημοσιογράφοι δεν είχαν πρόσβαση παρά σε "ένα μέρος" των πληροφοριών τις οποίες εκείνος διαβίβασε στο γαλλικό κράτος.


Ο Φαλσιανί δηλώνει μεταξύ άλλων, πως τάσσεται υπέρ μιας «οικονομικής προστασίας των κατόχων πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος» ώστε να «προχωρήσει η δημοκρατία».

Σύμφωνα με τον Φαλσιανί, η φοροδιαφυγή είναι «ένα ουσιώδες θέμα, το οποίο ακόμη σήμερα δεν έχει επαρκώς προβληθεί».

«Κατ' αναλογία, μιλάμε πολύ για τρομοκρατία», προσθέτει. "Όμως αυτοί που κάνουν τους ανθρώπους να πεινάνε, οι αληθινοί τρομοκράτες, αυτοί που πλήττουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, είναι ο κόσμος των οικονομικών".

Οι “Podemos” προσλαμβάνουν τον Φαλτσιανί

To ισπανικό κόμμα Ποδέμος ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει μία έκθεση σχετικά με την μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής από τον πρώην εργαζόμενο στην τράπεζα HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, τον άνθρωπο που έκανε τις αποκαλύψεις σχετικά με το τραπεζικό απόρρητο στην Ελβετία και την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
 

«Ευχαριστούμε πολύ τον Φαλτσιανί που πρότεινε να συνεργαστεί στην κατάρτιση του προγράμματος του Podemos, θα πρόκειται για μία ανεκτίμητη βοήθεια» έγραψε στο Twitter ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο αρχηγός του κόμματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM