Απεργία της ΓΣΕΕ

"Θα σώσει η Ρωσία την Ελλάδα;" αναρωτιέται η Deutsche Welle

"Θα σώσει η Ρωσία την Ελλάδα;" αναρωτιέται η Deutsche Welle Facebook Twitter
12

Την ενόχληση του Λευκού Οίκου εκφράζουν αμερικανικές πηγές οι οποίες απόψε διαρρέουν πως ο Ομπάμα αρχίζει να ενοχλείται με το έντονο φλερτ Ελλάδας-Ρωσίας, το οποίο εντάθηκε σήμερα μετά και την συνομιλία Τσίπρα με Πούτιν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε πως κάθε φορά που η ελληνική κυβέρνηση θα "παίζει το χαρτί" της Ρωσίας, η συμμαχία θα κλονίζεται και οι δύο χώρες θα απομακρύνονται.

Ωστόσο σε πολύ καλό κλίμα έγινε η σημερινή συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και το επιτελείο που κατέφθασε στην Αθήνα.

Ο κ. Δραγασάκης τους ανέπτυξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα για την επίλυση του οικονομικού αδιέξοδου της χώρας και η αμερικανική πλευρά άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Πάντως η Deutsche Welle μετέδωσε νωρίτερα πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να στραφεί στη Ρωσία προκειμένου να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.

Το άρθρο με τίτλο «Θα σώσει η Ρωσία την Ελλάδα;» αναφέρει την ανακοίνωση της ΕΚΤ και επισημαίνει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να στραφεί προς τη Μόσχα προκειμένου να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Η Deutsche Welle αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν και σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Μαξίμου.

 

Το άρθρο ισχυρίζεται πως η πρόσκληση Πούτιν επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο το Κρεμλίνο να επιθυμεί να προσφέρει σωτηρία  στην Ελλάδα 

12

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Αυτος ο αμερικανος συνεχεια εχει προβλημα με την ρωσια, τι ζορι τραβαει δεν μπορω να τον καταλαβω, δεν εχω ακουσει τετοια λογια απο κανεναν πολιτικο της ρωσιας, αντιθετως θελουν να εχουν καλες σχεσεις με ολους. Μου φενεται οτι ο ψυχρος πολεμος δεν τελειωσε ποτε, παλι τα πυρηνικα τους φταινε μαλλον. Αν ο τσιπρας συνεχισει να βαδιζει προς την ρωσια βλεπω να γινεται παλι πραξικοπημα με τον τσιπρα οπως εγινε με τον μπουλη το 2007-08, δεν νομιζω να το ξεχασε ο κοσμος? Αυτο ειναι το μελλον των δυτικων, εκει βαδιζουμε και μελλον δεν εχουμε καπως πρεπει να το αλλαξουμε αλλιως συνεχεια ετσι θα ειμαστε.
Όποιος νόμιζε πως οι μάχες της Ελλάδας είναι απλές, ήταν βαθιά νυχτωμένος. Μια βαρκούλα στη μέση του ωκεανού είναι, και γύρω της γίνεται σύρραξη υπερόπλων. Μόνο η συσπείρωση του κόσμου θα βοηθήσει τη χώρα. Ό,τι απειλές κι αν εξαπολύουν πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί. Όσο πιο πολύ φωνάζουν, τόσο πιο πολύ μας φοβούνται. Ίσως έχουμε την τιμή να ξεκινήσει άλλη μια φορά -ιστορικά- από τη χώρα μας η μεγάλη αλλαγή.
εμένα άλλο με ενοχλεί...... με πόση άνεση και ευκολία περιοδικά , εφημερίδες , ξένος τύπος άλλα και πολιτικοί και μεγάλα πρόσωπα του εξωτερικού μιλάνε περι "Σωτηρίας της Ελλάδας απο Ρωσσία η Αμερική" και ενίοτε απειλούν ο ένας η ο άλλος και προτείνουν να κρατάμε τον Πούτιν σε απόσταση. Εαν κατάλαβα καλά είμαστε μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης και του ΝΑΤΟ , σωτηρία λοιπόν απο ποιόν ; απο τι ; Δηλαδή η θα πρέπει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τους όρους του κάθε ξένου κράτους-εταίρου ειδάλλως θα πρέπει ή να συμμαχήσουμε με τους Ρώσσους για να "σωθούμε" αλλιώς θα καταστραφούμε ; Δεν μας τα λένε καλά αυτοί εδωπέρα, ωραία Ένωση και όμορφες Δημοκρατικές αρχές έχετε τελικά εσεις εκει στα ευρωκοινοβούλια
Και γω αυτο σκεφτομαι, ποτε θα σταματησει η δυση να παιζει τον νταη και να ανακατευεται στα εσωτερικα μας? Εχει κανει ποτε τετοια δηλωση ο προεδρος της ρωσιας? ποτε. Ο ομπαμα ειναι ο πιο χαζος προεδρος που περασε απο την ιστορια.
Η Ρωσία φαίνεται να βρήκε χώρο, μέσω Ελλάδας, να αντεπιτεθεί στις κυρώσεις της ΕΕ.Αν οι κυρώσεις αρθούν, πολύ δύσκολα θα βοηθήσει ... Αν όμως συνεχιστούν τοτε ίσως να θελήσει να παίξει το ρολο του συμμάχου!Σε κάθε περιπτωση ο δρόμος που ακολουθούμε δεν πρεπει να έχει επιστροφη. Πρεπει να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια μας πέσει θυσία ... Εντος η εκτός ευρώ!
Ο Δασκαλογιάννης στην Κρήτη θεωρείται ήρωας. Οι κρητικοί (και ειδικά οι Σφακιανοί) γενικά δεν υποτάχτηκαν ούτε στους Τούρκους ούτε αργότερα στους Γερμανούς παρά το βαρύ φόρο αίματος ... Φυσικά για σένα δεν έχει καμία σχέση το ότι η Ιστορία στην πραγματικότητα τον δικαίωσε!Εσύ προφανώς όμως ως σώφρων άνθρωπος θα ήσουν με τη μεριά των πασάδων όπως άλλωστε και τώρα είσαι με την αντίστοιχη μεριά.Μια χαρά τα έχεις "τακτοποιήσει"!
Όχι ακόμη .... Οτάν η Ελλάδα ξαναγίνει ανεξάρτητο κράτος και παγιωθεί η ανεξαρτησία της , τοτε ναι θα έχει γίνει κατι απο αυτό που θελω! Αυτό αφορα και την 'ιστορία με τους Ρώσους' ουτε εγώ είμαι της 'προσκολήσεως'. Αλλωστε και στην πρόσφατη Ιστορία οι ρώσοι έχουν 'ξεχάσει' αρκετούς .... Μη μιλήσω και ενοχληθούν οι φιλοι του Κομματος!