Independent: Ο «επικίνδυνος ψυχοπαθής» Πούτιν

Independent: Ο «επικίνδυνος ψυχοπαθής» Πούτιν Facebook Twitter
4

Ως έναν επικίνδυνο ψυχοπαθή χαρακτηρίζει η Independent τον Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά του χειροτερεύει. Η εφημερίδα κάνει αναφορά στον μυστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην πτήση ρωσικών μαχητικών κοντά στον βρετανικό εναέριο χώρο και στη δολοφονία του πρώην κατασκόπου Λιτβινένκο στο Λονδίνο.

Όπως γράφει η Joan Smith, αν και η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι θεωρητικά μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών, «κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι η Ρωσία δεν βρίσκεται πίσω από τον πόλεμο». Σημειώνει ότι σοροί Ρώσοι στρατιωτών επιστρέφονται στις οικογένειές τους χωρίς πληροφορίες για το πού σκοτώθηκαν, ενώ μία ιστοσελίδα αντιπάλων του Πούτιν έχει δημοσιεύσει χάρτη της Ουκρανίας και τα ονόματα 260 Ρώσων, δείχνοντας πού σκοτώθηκαν.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει το άρθρο, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη σύζυγο του Ρώσου κατασκόπου Λιτβινένκο, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της επίσημης έρευνας που έχει ξεκινήσει, ότι τα ίχνη οδηγούν άμεσα στον Πούτιν και ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο «να αποκαλυφθεί από την παρούσα έρευνα, ως κοινός εγκληματίας που έχει μεταμφιεστεί σε επικεφαλής του κράτους». Η Smith σημειώνει πως πρόκειται για μία συγκλονιστική δήλωση, που πολλοί σχολιαστές «είναι πρόθυμοι να τη δεχθούν, υποστηρίζοντας πως ο Πούτιν αισθάνεται πραγματικά να απειλείται από το ΝΑΤΟ: Η άπειρη κυβέρνηση της Ελλάδας, με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει φιλικά ανοίγματα προς τη Ρωσία.

»Κανείς δεν θέλει ένα νέο ψυχρό πόλεμο, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι κάνουν ένα λάθος επικών διαστάσεων: Αυτό το οποίο αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι μία κλασική συμπεριφορά ψυχοπαθή. Ο Πούτιν εμφανίζει πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης και είναι οδυνηρά ευαίσθητος. Θεώρησε τόσο ανυπόφορο τον εμπαιγμό από το πανκ συγκρότημα Pussy Riot, που δύο από τις τρεις γυναίκες - μέλη του κατέληξαν σε φυλακή - εξορία. Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η έλλειψη φόβου και η απόλαυση του κινδύνου, το οποίο σημαίνει ότι απολαμβάνει να δελεάζει όσους βλέπει ως αντιπάλους».

Μεταξύ άλλων, η Smith αναφέρει ότι τουλάχιστον 29 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί -φόνοι που είχαν άμεση σύνδεση με τη δουλειά τους- από όταν ο Πούτιν ανέλαβε εξουσία, ενώ αντίπαλοί του εστάλησαν σε σκληρές φυλακές της Σιβηρίας και περιουσιακά τους στοιχεία κατασχέθηκαν. «Η συμπεριφορά του χειροτερεύει καθώς οι οικονομικές κυρώσεις πλήττουν τη χώρα, και γι' αυτό στέλνει μαχητικά αεροσκάφη να τεστάρουν την εναέρια άμυνα άλλων χωρών», γράφει, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη δεν διάλεξε αυτή τη μάχη, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία υπό τον Πούτιν είναι ένα απρόβλεπτο αδίστακτο κράτος».

Οι επεκτατικοί στόχοι του Πούτιν είναι σαφείς και η Δύση πρέπει να δράσει ώστε να βοηθήσει το Κίεβο, γράφει στους The Times ο Roger Boyes, επισημαίνοντας ότι μόνο ο εξοπλισμός της Ουκρανίας θα σταματήσει τον Ρώσο πρόεδρο. Τονίζει ότι ο Πούτιν βρίσκεται σε μία αποστολή «αίματος και εδάφους» για να "εξαγνίσει" το έθνος του μέσω της κατάκτησης και προσάρτησης μίας ξένης χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Timothy Garton Ash, που γράφει στον Guardian ότι «η ώρα για διπλωματία θα έρθει ξανά, αλλά δεν είναι τώρα: η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως στρατιωτική υποστήριξη και μία αντίθεση στη ρωσική προπαγάνδα».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν έχω ιδέα τι είναι ο Πούτιν, αλλά γράφει 2-3 χοντράδες -σαν αυτό με τα αεροσκάφη - που προδίδει ότι το άρθρο είναι μια κλασσική συντονισμένη αμερικανο-προπαγάνδα...
Η περίπτωση Πούτιν παρουσιάζει πολλά κοινά σημεία με την περίπτωση Ερντογάν. Ο δεύτερος βέβαια είναι ακόμα στα αρχικά στάδια της πλήρους διαστρέβλωσης απο την απόλυτη εξουσία. Όσοι συνεχίζουν να πουλάνε το παραμύθι περί αδικημένης και ορθά αμυνόμενης Ρωσίας παίζουν άθελα τους (ή μη) το πολύ επικίνδυνο παιχνίδι της Μόσχας.
Δηλαδη διαβαζοντας το αρθρο δεν βλεπεις την ξεκαθαρη προπαγανδα εναντιον της Ρωσιας? "και ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο «να αποκαλυφθεί από την παρούσα έρευνα, ως κοινός εγκληματίας που έχει μεταμφιεστεί σε επικεφαλής του κράτους»". Μαλιστα, σοβαρο αρθρο.
Είναι παρόλα αυτά η πραγματικότητα. Ο Πούτιν έχει χάσει κάθε μέτρο και λειτουργεί σαν παλαιάς κοπής δικτάτορας που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη σε όλη την Ευρώπη. Όποιος δεν το βλέπει αυτό φοράει προφανώς παρωπίδεςς. Όταν κάποιος επιλέγει να διχάσει μια ολόκληρη χώρα, να προσαρτήσει κομμάτι της σε ένδειξη ισχύος και να παρατάσσει στρατό στα σύνορα της τότε τα πράγματα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα.