Αργεντινή: Οργή και ερωτήματα για τον θάνατο του εισαγγελέα

Αργεντινή: Οργή και ερωτήματα για τον θάνατο του εισαγγελέα Facebook Twitter
2

Κρατώντας κεριά και φωτογραφίες του, εκατοντάδες άνθρωποι τιμούν την μνήμη του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμαν και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο 51χρονος Νίσμαν είχε αναλάβει τη διερεύνηση βομβιστικής επίθεσης εναντίον εβραϊκού κέντρου το 1994, όταν 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.

Ο Ντιέγκο Λαγκομαρσίνο είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Νίσμαν. Είναι εκείνος που του έδωσε το όπλο και μέχρι στιγμής ο μοναδικός κατηγορούμενος σε αυτή την υπόθεση.

«Ο εισαγγελέας Αλμπέρτο Νίσμαν μου είπε, «εγώ δεν εμπιστεύομαι ούτε την ασφάλεια μου». Εκείνη τη στιγμή κατέρρευσε και μου είπε «ξέρεις πως είναι τα παιδιά σου, οι κόρες σου, να μην θέλουν να είναι γύρω σας, επειδή φοβούνται πως κάτι θα τους συμβεί;» δήλωσε, στους δημοσιογράφους ο Ντιέγκο Λαγκομαρσίνο.

Οι εβραϊκές οργανώσεις της Αργεντινής απείχαν από τις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος που διοργάνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό διαμαρτυρήθηκαν για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλμπέρτο Νίσμαν, ενώ έδειξαν και την δυσπιστία τους έναντι της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ. [Ελληνικό euronews]

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια