Ουκρανία: Aνταλλαγή αιχμαλώτων μπροστά στην κάμερα

Ουκρανία: Aνταλλαγή αιχμαλώτων μπροστά στην κάμερα Facebook Twitter
0

Ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται κατά κατοικημένων περιοχών, λένε οι φιλορώσοι στα ανατολικά, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να πλήξουν τις δικές τους θέσεις.

Στο Ντεμπαλτσέβε, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ντόνετσκ, οι αυτονομιστές έχουν σχεδόν περικυκλώσει τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σε μια περιοχή μεταξύ της Κουρατόβα και της Μαριίνκα, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δύο τραυματιών αιχμαλώτων. Η κάμερα του euronews και ο Σέρτζιο Καντόνε ακολούθησαν τον αιχμάλωτο που απελευθέρωσε ο ουκρανικός στρατός. Η οχηματοπομπή που τον μετέφερε ξεκίνησε από το Κράματορσκ και έφτασε σε «ουδέτερη ζώνη» της Κουρατόβα.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι η εφαρμογή της συμφωνίας του Μίνσκ. Υπάρχουν ακόμα πολλοί αιχμάλωτοι στρατιώτες μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βγάλουμε έξω και να τους σώσουμε. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς», λέει συνταγματάρχης του ουκρανικού στρατού.

Ο τραυματίας παρελήφθη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε περιοχή που ελέγχεται από αυτονομιστές.

Η τελευταία ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των δύο πλευρών, πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM