"Κλείδωσε" η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

"Κλείδωσε" η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Facebook Twitter
SOOC
21

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Έλληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε., Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με το δημοσίευμα στο vima.gr. Oι πληροφορίες που αναφέρονται στο Βήμα κάνουν λόγο για οριστική και αμετάκλητη απόφαση μετά από συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

 

Πιθανότερη ημερομηνία για την πρώτη ψηφοφορία ορίζεται η Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ενώ όπως αναφέρεται η επιλογή κεντροδεξιού προέδρου προκαλεί προβληματισμό στους κύκλους της ΝΔ.

Παρά τα σενάρια και τη συζήτηση στο παρασκήνιο για υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή διέψευδαν ότι έγινε άμεση ή έμμεση βολιδοσκόπηση από την πλευρά της συγκυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η επιλογή του θα ενώνει και θα είναι μια «επιλογή σταθερότητας» και άρα υπό αυτή την έννοια και η ΝΔ βρίσκεται σε δίλημμα.

Μέχρι στιγμής όμως υπάρχει διχασμός ως προς την τελική στάση της ΝΔ, αν και έχουν ακουστεί και απόψεις περί αποχώρησης από την ψηφοφορία, μια κίνηση που θα έπληττε περαιτέρω το αστικό προφίλ του κόμματος.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Ας μου πει κάποιος, ο Αβραμόπουλος τι πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια που είναι στην πολιτική. Για μένα η ΝΔ θα έπρεπε να του είχε κλείσει την πόρτα επιστροφής, όταν έφυγε για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του και τελικά γύρισε σαν βρεγμένη γάτα. Τελικά ο Πάγκαλος είχε δίκιο στην κρίση του για τον συγκεκριμένο πολιτικό. Μηδέν εις το πηλίκον.
Η ΝΔ δεν κλεινει ποτε την πορτα της στα απολωλοτα προβατα που γυριζουν πισω. Παρτους με τη σειρα: Σαμαρας, Αβραμοπουλος, Ντορα.Τους κανει και αρχηγους ενιοτε
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει την ατζέντα του προτείνοντας τον Μr. Τίποτα. Αυτός όμως πόσο μα..ταιόδοξος είναι για να τσιμπάει το δόλωμα που του ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το τραγικότερο δεν είναι τα εσωτερικά της ΝΔ.Ο,τι και να πάθει της αξίζει, με τον πολιτικό που διάλεξε για αρχηγό της. Εξάλλου, καλό θα ήταν να διαλυθεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο φιλελεύθερο, φιλοευρωπαϊκό, αστικό, κεντροδεξιό κόμμα, χωρίς Μπαλτάκους, Αδώνιδες, Πλεύρηδες, Βορίδηδες και όλους του νοσταλγούς του Μεταξά και του φαύλου παρελθόντος μας, που δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική σκηνή σήμερα. Το τραγικό με την μεταπήδηση του Αβραμό στην Προεδρία είναι ότι θα χάσει η Ελλάδα το πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο της μεταναστευτικής πολιτικής στην Επιτροπή, γιατί πολύ φοβάμαι ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα ρισκάρουν να το δώσουν στον Μηλιό ή σε όποιον άλλο, αναλόγου διαμετρήματος και ύφους πολιτικό, στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ για Επίτροπο. Πάντως ο Αβραμό, αν το κάνει, αποδεικνύεται ότι σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο την πάρτη του και σίγουρα όχι την Ελλάδα. Μόνο που αυτή του η επιλογή δεν θα του βγει σε καλό για την υστεροφημία του, που φαίνεται ότι είναι το μόνο που τον απασχολεί. Ο tempora o mores!
1)Συνιθιζεται η κυβερνηση να προτεινει ΠΔ απο τον "αντιπαλο" χωρο2)Πραγματικα ο ιδανικος για "διακοσμητικος" προεδρος.Εχει και την 2η θητεια μπροστα του και δε θα χρειαζεται μπαστουνι μεχρι τοτε 3)Δε θα υπηρχε τιποτα πιο τραγικο απο τον "κουρασμενο" για προεδρο. Φανταστειτε να γεμιζε το προεδρικο μεγαρο με playstation, ταβλι και delivery junk food!
Για το 1) Μπορει να συνηθλιζεται, αλλα δεν θα ηταν καλυτερο η κυβερνηση να προτεινει ΠΔ εναν ανθρωπο που α) του εχει εμπιστοσυνη, β) το εκτιμαει γ) θεωρει οτι θα σταθει στο υψος τον περιστασεων;Μπορει η κυβερνηση να τα πιστευει ολα αυτα για τον Δ.Αβραμοπουλο και σε αυτην την περιπτωση παω πασο, παρ'ολα αυτα δεν θυμαμαι ποτε να ειχαν σε εκτιμηση καποιον "μνημονιακο" πολιτικο.
Δεν έχω καταλάβει, ο στοχος είναι να κυβερνηθει σωστα η χωρα υπο την ηγεσια ικανων ανθρωπων (υποτιθεται πως η κυβερνηση φερει το βαρος να προτεινει για ΠΔ τον Ελληνα πολιτη που θεωρει καταλληλοτερο γι αυτη τη θεση) ή να δημιουργηθει φαγωμαρα στη δεξια πολυκατοικια;
Και κάτι ακόμη.Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Τσιπρας δεν συμφωνουσε με την υποψηφιοτητα Δημα γιατι ηταν στην κυβερνηση Παπαδημου και ηταν αρα και μνημονιακός. Ο Αβραμοπουλος ο οποιος συμμετειχε εξισου στην κυβερνηση Παπαδημου και στη συνεχεια στη κυβερνηση Σαμαρα (και αυτη μνημονιακη-αν δεν απατωμαι) γιατι αποτελεσε επιλογη της αντιμνημονιακης τωρα κυβερνησης;
Σαφεστατα μια κινηση που εχει σαν στοχο το εσωτερικο της Ν.Δ. Καλα να τους κανουν υπο μια εννοια. Και αλλωστε ποιος νοημων ανθρωπος δεν θα'θελε αλλαγες εδω και τωρα σ'αυτο το λαικο δεξιο(ιδιως ετσι οπως καταντησε)κομμα?Απο την αλλη βεβαια...ειναι ολιγον παραδοξο να εχεις κυβερνηση "Για πρωτη φοαρα αριστερα" και να προτεινεις για προεδρο εναν τελειως δεξιο τυπο, το μεχρι προτινος δεξι χερι του Σαμαρα. Ιδιως απο τη στιγμη που μπορεις να να κανεις προεδρο οποιον θελεις. Μα δεν εχει η αριστερα(η το κεντρο) προσωπικοτητες ευρυτερου κυρους που να αξιζουν τη θεση?
Είναι εξαιρετική κίνηση. Βάζεις σε μια διακοσμητική θέση έναν άνθρωπο που αγαπάει το φαίνεσθαι, εμφανίζεσαι συνενετικός, αδειάζει η θέση του επιτρόπου και κάνεις και ρουά ματ στους αντιπάλους σου (αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει ο Σαμαράς). Το θέμα είναι γιατί ο Αβραμόπουλος δέχτηκε και τι σημαίνει αυτό για τη ΝΔ.
Πραγματικα εξαιρετικη κίνηση. Γιατί δέχτηκε ο Αβραμόπουλος το απαντησες ήδη. Αγαπά το φαίνεσθαι, γυρίζει την Ευρώπη γοητεύοντας νεαρές φοιτήτριες με το μακρύ του ανάστημα, τα πανάκριβα κουστούμια και τον κενό λόγο. Τι σημαίνει για την ΝΔ?.Αυτό που ακούγεται παντού πλέον. Οτι πρέπει να ξεπλύνει απο πανω της όλο τον ακροδεξιό συρφετό που μάζεψε για ψηφοθηρικους λόγους και να επιστρέψει στον φιλελευθερισμο του γέρο-Καραμανλη.Καλώς η κακώς στους πολιτικούς κύκλους ο Αβραμόπουλος συμβολίζει το μετριοπαθές "κέντρο" της ΝΔ.
"Ναι αλλά σημαίνει ότι αποσύρεται και από.."Νομιζω οτι εχουμε υπερεκτιμησει την πολιτικη επιρροη και αποδοχη που εχει ο Βοριδης στη ΝΔ.Υπαρχουν πιστευω δυναμεις στη ΝΔ που μπορουν να του "τραβηξουν το αυτι",-αν οχι για καποιο αλλο λογο-αλλα σιγουρα γιατι θελουν πισω τις ψηφους του κεντρου.Οσο αφορα τη θεση του επιτροπου νομιζω οτι ο Μηλιος ακομα και με υποδεεστερο χαρτοφυλακιο ειναι προτιμοτερος απο τον Αβραμοπουλο.Εχει(ο Μηλιος) την προσωπικοτητα και τις διεθνεις επαφες να πεισει τον Γιουνγκερ και το περιβαλλον του για συμφωνια στο πνευμα της πολιτικης που θελει η ΕΕ.
Μια διόρθωση, όχι κυβέρνηση "για πρωτη φορά αριστερά'' αλλά αριστεροακροδεξιά.Επιπλέον, το παράδοξο είναι όχι το δεξί χέρι του Σαμαρά να το τοποθετεις ως γλάστρα, αλλά να συγκυβερνάς με ακροδεξιό μόρφωμα..Αβραμόπουλο θα μπορούσε να προτείνει και πριν ενα μηνα, τι άλλαξε τωρα?Απο οτι φαίνεται ο Καμμενος λειτουργεί ως άλλοθι για να μην πειραξουμε σχεσεις κρατους - εκκλησίας, αφοπλισμους αστυνομίας και διαφορα άλλα που (δεν ) θα τα δουμε να γινονται στην πορεία.
@Oh My God !! Ναι αλλά σημαίνει ότι αποσύρεται και από την ενεργό πολιτική κατά κάποιο τρόπο, όπως και από οποιαδήποτε προσπάθεια κατάλυψης της εξουσίας του κόμματος. Επίσης, αφήνει ένα πολύ καλό χαρτοφυλάκιο την ΕΕ. Μήπως κουράστηκε και θέλει επιτέλους να κατακτήσει ένα ανώτατο αξίωμα κι ας είναι και του Προέδρου της Δημοκρατίας; Αυτό αφήνει ανοιχτό το δρόμο για άλλους να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος, απλώς ελπίζω να είναι κάποιος μετριοπαθής και όχι ο Βορίδης. Αν και βλέπω το Σαμαρά μόνο με εσωτερικό coup d'etat να αναγγέλει συνέδριο.