Επιστροφή του Γκουαντάναμο και άρση του εμπάργκο ζητά η Κούβα

Επιστροφή του Γκουαντάναμο και άρση του εμπάργκο ζητά η Κούβα Facebook Twitter
0

O πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, τόνισε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιστρέψουν τη βάση του Γκουαντάναμο και να άρουν το εμπάργκο, προκειμένου οι δύο χώρες να εξομαλύνουν τη σχέση τους.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι θεωρητικά οι διπλωματικές σχέσεις μπορούν να αποκατασταθούν πριν πραγματοποιηθούν τα παραπάνω, αλλά επεσήμανε ότι αν δεν λυθούν αυτά τα προβλήματα η επαναπροσέγγιση είναι άσκοπη.

«Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων είναι η αρχή μιας διαδικασίας η οποία στοχεύει στην εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, όμως αυτό δεν θα καταστεί δυνατό όσο ισχύει το εμπάργκο, όσο δεν επιστρέφουν το έδαφος στο οποίο βρίσκεται παράνομα η ναυτική βάση του Γκουαντάναμο» επισήμανε ο Κάστρο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στη σύνοδο της Κοινότητας των Χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (Celac).

«Το βασικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Το οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό εμπάργκο, που προκαλεί τεράστιες ζημιές στους πολίτες και στην οικονομία και που συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, πρέπει να αρθεί» πρόσθεσε.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ραούλ Κάστρο αναφέρεται στο ζήτημα μετά τις ιστορικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αβάνα, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη μετανάστευση και την επαναλειτουργία των πρεσβειών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM