H ανακοίνωση από την Ένωση Αθέων για την ορκωμοσία του Τσίπρα

H ανακοίνωση από την Ένωση Αθέων για την ορκωμοσία του Τσίπρα Facebook Twitter
17

Αρκετές ήταν οι συζητήσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην δώσει θρησκευτικό όρκο. Οι αντιδράσεις από την Νέα Δημοκρατία υπήρξαν έντονες στο σχόλιο που έκανε η Μαρία Σπυράκη η οποία χαρακτηριστικά ανέφερε πως "ο Τσίπρας δεν έκανε καλή αρχή"

Ωστόσο η Ένωση Αθέων Ελλάδας κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένη είναι με την απόφαση αυτή για την οποία έκανε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Ένωση Αθέων χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά την πρώτη πολιτική ορκωμοσία πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, και εύχεται σύντομα να ακολουθήσουν αυτό το βήμα και άλλα, ουσιαστικά βήματα, προς την εκκοσμίκευση της πολιτείας.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Αδίκως πανηγυρίζει η "ένωση αθέων"( υπάρχει και τέτοια ! ) διότι ο νέος πρωθυπουργός μας μόνον άθεος δεν είναι, αφού πριν αναλάβει τα καθήκοντά του επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Απλώς θέλει να τονίσει την άποψή του για τον διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους. Η δική μου γνώμη είναι ότι ο διαχωρισμός αυτός σε τίποτα δεν θα ωφελούσε, απλώς θα τερμάτιζε τυπικά και μόνον, και όχι ουσιαστικά, την ταύτιση ελληνικού κράτους και Ορθοδοξίας. Γιάννης Μαρούδης
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής : αφού δεν πιστεύει ποιος ήταν ο λόγος να ζητήσει να μείνει μόνος του με την εικόνα όταν πηγε στο Άγιο Όρος...
αυτο μπορει να το απαντησει μονο αυτος.. απλα μπορει να πιστευει αλλα με τον τροπο του.. δεν χρειαζεται να ασπαζεσαι τις εκκλησιαστικες τελετες και τους κανονες τους για να πιστευεις σε κατι μεσα σου!
συμφωνω με ολα τα παραπανω σχολια..να συμπληρωσω απλα οτι ειναι αυτη η αισθηση που λες: ενα κλικ χαμογελου μπορει να σκασει στα χειλη σου γιατι ενας ανθρωπος επελεγε καποια πραγματα στην προσωπικη του ζωη (γιατι η θρησκεια δεν ειναι ουτε εθνικο φρονημα ουτε κληρονομια, ειναι επιλογη του καθενος) και τα επιλεγει και σε ενα κομματι που ΟΛΟΙ γλειφανε το παπαδαριο.. (βλ. σαμαρας λιγες μερες πριν που ειπε στον ανθιμο τις γνωστες π@π@ριες).τωρα το να πιστευει καπου, καπως, με τον τροπο του και αν εκτιμα καποιον παπα (βλ. κρητης) το να του πει λεξεις οπως ''δωσμου την ευχη σου'', νομιζω οτι ειναι αμελητεα γιατι πολυ απλα τετοια ευχη μπορουμε να ζητησουμε και απο την μανα μας ή τον κολλητο μας.
Τον Τσίπρα δεν τον πάω μία. Επίσης δεν είμαι άθεη. Σέβομαι όμως τους άθεους που είναι συνεπείς με την ιδεολογία τους και δεν τρέχουν στις εκκλησίες να παντρεύονται και να βαφτίζουν τα παιδιά τους, πράγμα τόσο σπάνιο.
Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσοι άθεοι αναγκάζονται να τρέχουν στις εκκλησίες να παντρεύονται και να βαφτίζουν τα παιδιά τους επειδή το θέλει ο/η σύντροφός τους;
Επίσης πόσοι τα κάνουν επειδή τους εκβιάζουν οι γονείς τους ότι δε θα τους δώσουν το σπίτι, θα τους αποκληρώσουν, κλπ, ή απλά για να μην γίνουν δακτυλοδεικτούμενοι στο χωριό τους. Ναι, τα βλέπω αυτά, αλλά εξακολουθώ να σέβομαι τους ανθρώπους που δεν κάνουν εκπτώσεις στην ιδεολογία τους και παλεύουν για να γίνουν αποδεκτοί χωρίς να μπουν σε καλούπι.
Τι χαρά έχω που επιτέλους ο κόσμος μπορει να μιλάει για τα πιστεύω του, που είναι κόντρα στα κοινωνικοπολιτικά στερεότυπα και τόσο καιρό έπνιγε!.....
Ο κ. Τσιπρας αποφασισε να ορκιστει κατα αυτο το τροπο, εξαιτιας των προσωπικων του αποψεων, πραγμα που τον τιμα ιδιαιτερα, καθως δν δεχτηκε να προσποιηθει προκειμενου να ευχαριστησει καποιους αλλους και μακαρι να σεβαστουν και να καταλαβουν ολοι την σημασια της αποφασης αυτης. Το θεμα ομως ειναι, να το εκανε ακομα και αν ο ιδιος πιστευε, και ο οποιοσδηποτε αλλος πολιτικος αρχηγος που αυριο μεθαυριο θα εκλεγει, να επιλεξει τον ιδιο τροπο. Ειναι καιρος πια το κρατος να εκκοσμικευτει, ξεκινωντας απο τη ορκωμοσια της κυβερνησης. Οι κυβερνηση ειναι οι "υπαλληλοι" του κρατους και του λαου, οχι της εκκλησιας και μακαρι οι βουλευετες ολοι να το κατανοησουν αυτο και να μην μπλοκαρονται κοινωνικα μετρα, επειδη οι παπαδες απειλουν. Καλο βραδυ σε ολους.
Ότι και αν είσαι και όπου και αν πιστεύεις πρέπει να σέβεσαι αυτόν που σε καλεί.Έστω και για επικοινωνιακούς λόγους δείχνει ότι δεν αντιτίθεται με την πίστη και τις πεποιθήσεις κανενός.Δεν το πιστεύω ότι μιλάω υπέρ του Τσίπρα.