ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ιστορική αναφορά Ομπάμα στους διεμφυλικούς

Ιστορική αναφορά Ομπάμα στους διεμφυλικούς Facebook Twitter
0
Ιστορική αναφορά Ομπάμα στους διεμφυλικούς Facebook Twitter

Από έξι χιλιάδες λέξεις αποτελούταν ο λόγους του Μπαράκ Ομπάμα στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους, έγραψε όμως ιστορία όταν χρησιμοποίησε μόνο μία απ' αυτές: τον όρο διεμφυλικός.

Μιλώντας για τον πυλώνα του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο Ομπάμα έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που αναφέρθηκε σε επίσημη ομιλία στους διεμφυλικούς, καθώς και στις λεσβίες και τους αμφιφυλόφιλους.

"Ως Αμερικανοί σεβόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ακόμη και όταν απειλούμαστε, για το λόγο αυτό απαγόρευσα τα βασανιστήρια και εργάστηκα για να διασφαλίσω ότι οι νέες τεχνολογίες όπως τα drone είναι καταλλήλως περιορισμένες", είπε.

" Για το λόγο αυτό υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του Τύπου, συνηγορούμε υπέρ των πολιτικών κρατουμένων, καταδικάζουμε τις διώξεις γυναικών, θρησκευτικών μειονοτήτων ή ανθρώπων που είναι λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή και διεμφυλικοί. Το κάνουμε αυτό όχι μόνο γιατί είναι το σωστό, αλλά γιατί αυτό μας κάνει πιο ασφαλείς", συνέχισε γράφοντας ιστορία.

Οι χρήστες του Twitter και των υπολοίπων social media ήταν οι πρώτοι που υπογράμμισαν ότι ο Ομπάμα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που χρησιμοποιεί τον όρο διεμφυλικός σε ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους, όπως και τις λέξεις λεσβία και αμφιφυλόφιλος.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ομπάμα γράφει ιστορία με τις λέξεις σε βαρυσήμαντη ομιλία. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που αναφέρθηκε στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων -κατά την ομιλία του στη δεύτερη τελετή ορκωμοσίας στην προεδρία- ενώ ήταν ο πρώτος που υποστήριξε τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου.

0

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανάθεσε στην δικηγόρο του βασιλιά Κάρολου το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγό του

Διεθνή / Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανάθεσε στην δικηγόρο του βασιλιά Κάρολου το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγό του

H δυναμική δικηγόρος των γαλαζοαίματων Φιόνα Σάκλετον είχε εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο διαζύγιο με την Νταϊάνα - Η 67χρονη νομικός είναι γνωστή με το προσωνύμιο «Ατσαλένια Μανόλια»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρωτοφανής επικράτηση της ακροδεξιάς στον χάρτη της Γαλλίας - «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την εξουσία» λέει η Λεπέν

Διεθνή / Πρωτοφανής επικράτηση της ακροδεξιάς στον χάρτη της Γαλλίας - «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την εξουσία» λέει η Λεπέν

«Αυτή η ιστορική ψηφοφορία δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι ψηφίζουν, οι άνθρωποι κερδίζουν» δήλωσε η Λεπέν σε ένα πλήθος υποστηρικτών της που την επευφημούσαν
NEWSROOM