Σε πόζα Χίτλερ ο ηγέτης του ξενοφοβικού κινήματος Pegida

Σε πόζα Χίτλερ ο ηγέτης του ξενοφοβικού κινήματος Pegida Facebook Twitter
2

Μία φωτογραφία του ηγέτη του αντι-ισλαμιστικού κινήματος Pegida, στην οποία ποζάρει αλά Χίτλερ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ερωτηματικά σχετικά με τις σχέσεις της ξενοφοβικής οργάνωσης με την ακροδεξιά.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η γερμανική εφημερίδα Bild κυκλοφόρησε σήμερα με τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο εξώφυλλό της, αναφέροντας ότι είχε δημοσιευθεί στο Facebook. Ο ηγέτης του Pegida, Lutz Bachmann, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα αστείο και ότι η φωτογραφία λήφθηκε με αφορμή την κυκλοφορία μίας ηχητικής έκδοσης ενός σατιρικού μυθιστορήματος, η υπόθεση του οποίου αφορά την επιστροφή του Χίτλερ στη σύγχρονη Γερμανία. «Πρέπει να αστειεύεσαι με τον εαυτό σου μερικές φορές», φέρεται να δήλωσε ο Bachmann.

Το Pegida (Πατριώτες Ευρωπαίοι Κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης) διοργανώνει διαδηλώσεις κάθε Δευτέρα τους τελευταίους μήνες στη Δρέσδη και άλλες γερμανικές πόλεις, συγκεντρώνοντας έως και 25.000 ανθρώπους.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times, ο Bachmann επέμεινε ότι το Pegida είναι μετριοπαθές. «Είμαστε κανονικοί άνθρωποι», είπε, εκτιμώντας ότι «δεξιοί τρελοί» αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% των συμμετεχόντων και είναι ευπρόσδεκτοι σε καμία περίπτωση. Καθώς το Pegida μεγαλώνει όμως, ο ηγέτης και το παρελθόν του βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο. Ο Bachmann είχε καταδικαστεί για επίθεση στα νιάτα του και έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή. Είχε επίσης συλληφθεί γιατί είχε στην κατοχή του κοκαΐνη και έλαβε ποινή με αναστολή.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ