ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

H αστυνομία του Μαϊάμι χρησιμοποιούσε φωτογραφίες μαύρων υπόπτων ως στόχους για σκοποβολή

H αστυνομία του Μαϊάμι χρησιμοποιούσε φωτογραφίες μαύρων υπόπτων ως στόχους για σκοποβολή Facebook Twitter
Ο αδερφός της αστυνομικού, Γούντι, φωτογραφημένος από την αστυνομία πριν από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, σε μία υπόθεση παράνομης κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών.
3

Έκπληκτη η επιλοχίας Valerie Deant αντίκρισε μια παλιά φωτογραφία του αδερφού της όταν έφτασε σε σκοπευτήριο αστυνομικού τμήματος στο Μαϊάμι, για μια καθιερωμένη εκπαίδευση σε όπλα.


Μετά το αρχικό σοκ συνειδητοποίησε ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές εκπαιδεύονταν χρησιμοποιώντας αποκλειστικά παλιές φωτογραφίες (mugshots) μαύρων νεαρών συλληφθέντων και υπόπτων.


Η Deant διαμαρτυρήθηκε και πολύ γρήγορα το θέμα προκάλεσε σάλο στα media ως μία ακόμα απόδειξη ότι η αμερικάνικη αστυνομία κάνει φυλετικές διακρίσεις εις βάρος των αφροαμερικανών.


Το ζήτημα του ρατσισμού στους κύκλους των αμερικάνικων δυνάμεων έχει πάρει εξαιρετικά μεγάλες διαστάσεις τη φετινή χρονιά, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του 18χρόνου άοπλου Mike Brown που έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Darren Wilson τον περασμένο Αύγουστο στο Μισούρι.


Η δολοφονία του Mike Borwn πυροδότησε μία σειρά από έντονες διαμαρτυρίες που έκαναν την μικρή πόλη του Φέργκιουσον να μοιάζει για μήνες με εμπόλεμη ζώνη, και την πολιτεία να κηρύττει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να επιβάλλει μέχρι και την επέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων καταστολής.


"Σοκαρισμένη αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατόν να βλέπω τον αδερφό μου ως στόχο σε επίσημο πεδίο σκοποβολής", δήλωσε η επιλοχίας Deant στο ειδησεογραφικό δίκτυο NBC Miami, "παρατηρώντας έπειτα ότι και οι πέντε υπόλοιποι στόχοι ήταν φωτογραφίες νεαρών μαύρων ανδρών. Όλες οι εικόνες ήταν πυροβολημένες παντού στο πρόσωπο, ανάμεσα από τα μάτια", συνέχισε. " Μετά από λίγο έπιασα τον εαυτό μου κλαίει".

H αστυνομία του Μαϊάμι χρησιμοποιούσε φωτογραφίες μαύρων υπόπτων ως στόχους για σκοποβολή Facebook Twitter
φωτ. NBC


Όταν ρωτήθηκε, ο αρχηγός της αστυνομίας του North Miami Beach J. Scott Dennis ισχυρίστηκε ότι η χρήση πραγματικών φωτογραφιών είναι πολύ σημαντική στην εκπαίδευση σκοποβολής για λόγους εξάσκησης στην αναγνώριση προσώπων.


Μάλιστα, δικαιολόγησε το περιστατικό λέγοντας ότι πολλές φορές οι έξι εικόνες των στόχων αφορούν σε φωτογραφίες λευκών ανδρών, Λατίνων, ή ακόμα και σε φωτογραφίες υπόπτων γυναικών, και ότι δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φωτογραφίες αφροαμερικανών.


Τέλος, ως επιχείρημα για τις μη ρατσιστικές προθέσεις του τμήματος, ο Αρχηγός ανέφερε ότι ανάμεσα στους ελεύθερους σκοπευτές υπάρχουν πολλοί που προέρχονται από ομάδες μειονοτήτων.


"Η τυπική διαδικασία δεν παραβιάστηκε με κανέναν τρόπο, και δεν υπάρχει τίποτα παράτυπο στην χρήση των συγκεκριμένων φωτογραφιών", πρόσθεσε ο Dennis.


Παρ' όλα αυτά, μετά από έρευνα του NBC σε μια σειρά από αστυνομικά τμήματα ολόκληρης της Αμερικής, προέκυψε ότι η χρήση αληθινών φωτογραφιών στην εκπαίδευση σκοποβολής είναι ανήκουστη τακτική, και ότι παραδοσιακά χρησιμοποιούνται κούκλες ομοιωμάτων.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
...καταπληκτικό, και αν οι εν λόγω αστυνομικοί συναντήσουν κάποιους από τους εικονιζόμενους ανθρώπους (που μπορεί -πλέον- να μην έχουν απολύτως καμία σχέση με το έγκλημα, όπως ο αδερφός της Valerie Deant) ή άτομα που τους μοιάζουν, έχουν ήδη επηρεαστεί υποσυνείδητα στο να βαράνε όχι μόνο στο ψαχνό, αλλά στο κεφάλι;Πφφ! ...ότι και να γίνει πάλι δίκιο θα 'χουν