Έφοδος της αστυνομίας στην τουρκική εφημερίδα που τύπωσε το Charlie Hebdo

Έφοδος της αστυνομίας στην τουρκική εφημερίδα που τύπωσε το Charlie Hebdo Facebook Twitter
5

Έφοδο στο τυπογραφείο της εφημερίδας Cumhuriyet έκανε το βράδυ η τουρκική αστυνομία, προκειμένου να ελέγξει πριν δημοσιευθεί το σημερινό τεύχος, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις σελίδες από τη νέα έκδοση του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Η αστυνομία εμπόδισε τα φορτηγά να φύγουν από το τυπογραφείο, είπε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Utku Cakirozer στο NBC. Μόνο όταν έγινε σαφές ότι στο τεύχος δεν συμπεριλαμβανόταν το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του Charlie Hebdo, που απεικονίζει τον Μωάμεθ, επετράπη στα φορτηγά να ξεκινήσουν τη διανομή. Η αστυνομία επιβεβαίωσε στο NBC ότι δυνάμεις της πήγαν στα γραφεία της εφημερίδας για να εξασφαλίσουν τη μη δημοσίευση συγκεκριμένων σκίτσων.

Η Cumhuriyet, η οποία επρόκειτο αρχικά να δημοσιεύσει ολόκληρο το τεύχος του Charlie Hebdo, αποφάσισε τελικά να περιοριστεί σε τέσσερις σελίδες και να μην δημοσιεύσει τις εικόνες του Μωάμεθ σε ένδειξη σεβασμού στις «θρησκευτικές ευαισθησίες και την ελευθερία της πίστης», όπως ανακοίνωσε ο αρχισυντάκτης στο Twitter. Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας έλαβαν εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα όταν ανακοινώθηκε η αναδημοσίευση του γαλλικού περιοδικού.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Η κοσμικότητα στην Τουρκία υποχωρεί καθημερινά στην εποχή Ερντογάν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε, με τις ιδιοτυπίες της φυσικά, όπως η στήριξη της κοσμικής δημοκρατίας από το στρατό, κοινό φαινόμενο σε μουσουλμανικές χώρες, με την Τουρκία να αποτελεί όμως το πιο πετυχημένο και ανθεκτικό μοντέλο.
"Ελευθερία της πίστης" σημαίνει είμαι ελεύθερος να πιστεύω όπου θέλω, όχι "είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να δρουν σύμφωνα με αυτό που πιστεύω". Το να λογοκρίνεις τη γελοιογραφία δεν είναι σεβασμός στην ελευθερία της πίστης, είναι "σεβασμός" (φόβος;) στην πίστη.Ωραία λέξη η ελευθερία, αλλά ας μην την οικειοποιούνται αυτοί που την αντιμάχονται τόσο ξεδιάντροπα.
Ενταξει, οι γειτονες ειναι 100 χρονια πισω.Η' μηπως οχι?Αν προσπαθουσε και ο "παστιτσιος" να τυπωσει αυτα που ελεγε μηπως θα γινοταν κατι παρομοιο?